Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lövöldözés egy kanadai iskolában

Horváth József György

2016.01.23. 11:58

A vérengzés elõtt a támadó szörnyû üzenetet posztolt közösségi oldalára.
LA LOCHE, 11:48

Négy halálos áldozata van a kanadai Saskatchewan államban, La Loche-ban történt lövöldözésnek, többen megsérültek. A vérengzés előtt a támadó szörnyű üzenetet posztolt közösségi oldalára.

A helyi rendőrség megerősítette, hogy a feltételezett elkövetőt az iskola épülete előtt elfogták. Arról nem adtak tájékoztatást, hogy mi lehetett a támadás indítéka. A rendőrök mindazonáltal azt is közölték, hogy az iskola lezárását feloldották, minden gyereket biztonságos helyre vittek.

A Saskatchewan államban lévő 3000 lakosú La Loche-t jellemzően kanadai őslakosok lakják, a megtámadott középiskolába is többnyire az ő gyerekeik járnak.

"Szavakkal nem tudom kifejezni, mennyire megráztak és elszomorítottak a mai nap rémséges eseményei" - húzta alá közleményében Brad Ward, Saskatchewan állam miniszterelnöke

Kevin Janvier, a város polgármestere az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy 23 éves lánya, Marie is az iskolában tanított. A támadó őt is megölte. Janvier arról is beszámolt, hogy a lövöldöző otthon két testvérével is végzett mielőtt az iskolába indult.

Miután otthon lelőtte két testvérét, a támadó a következőt posztolta közösségi oldalára:

Épp most lőttem le két embert, indulok az iskolába lövöldözni."

A svájci Davosban, a Világgazdasági fórumon tartózkodó kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau is kifejezte együttérzését az áldozatok családjával.

Ez minden szülő legrosszabb rémálma"

- írta gyors közleményében a kanadai miniszterelnök.

Kanadában több mint húsz éve nem volt ennyi halálos áldozatot követelő lövöldözés. 1992-ben a montreali egyetemen szintén négy emberrel végzett egy támadó.

(Independent, MTI, The starphoenix)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére