Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leteszi a fegyvert a baszk terrorszervezet

Kékes Viki

2017.04.07. 08:28

A baszk szeparatista katonai szervezet, az ETA szombaton átadja teljes fegyverzetét, de arra figyelmeztet, hogy ellenségeik megakadályozhatják a folyamatot.
MADRID, 08:28

A baszk szeparatista katonai szervezet, az ETA szombaton átadja teljes fegyverzetét, de arra figyelmeztet, hogy ellenségeik megakadályozhatják a folyamatot. A terrorszervezet ebbéli szándékát egy levélben juttatta el a BBC-nek, ezzel is megerősítve a leszereléséről szóló korábbi híreket.

2011-ben már tűzszünetet hirdettek, de a fegyvereiket akkor nem adták át.

A BBC-nek április 7-i keltezéssel írt levelükben azt írják, hogy miután teljes fegyverzetüket – beleértve a fegyvereket és a robbanószereket – átadták a baszk civil társadalom képviselőinek, az ETA már egy fegyvertelen szervezet. Ugyanakkor jelzik, hogy a teljes folyamat szombaton zárul le majd.

Ezúton jelezzük, hogy a folyamatot még mindig megtámadhatják a béke ellenségei. Az egyetlen garancia a sikerre, ha holnap több ezer ember gyűlik össze Gayonne-ban, ezzel kifejezve, hogy támogatja a leszerelést."

Az ETA baszk nacionalista függetlenségi mozgalom Spanyolországban, mely 1958-ban alakult. Célja kezdetben Baszkföld Spanyolországtól való teljes függetlenségéért folytatott harc volt. Később többször különböző ágakra bomlott fel, míg végül szeparatista terrorszervezet lett belőle.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére