Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lefejezték az ISIS-t!?

888.hu

2015.10.11. 15:32

Az iraki hadsereg közleménye szerint lebombázták az Iszlám Állam vezérének konvoját.
BAGDAD, 15:30

 

Hivatalos iraki közlések szerint a légierő összehangolt bombázásokkal lefejezte az Iszlám Államot. A hadsereg megtámadta Abu Bakr al-Bagdadi autókonvoját az iraki-szír határ közelében, és arra a karablai épületre is bombát dobott, ahová a "kalifa" igyekezett, hogy a szervezet többi vezetőjével találkozzon, alig öt kilométerre a két ország határától. Az irakiak tudomást szereztek a magas rangú terrorvezetők összejöveteléről, és kihasználva az alkalmat, lecsaptak az Iszlám Állam vezérkarára.

A támadásban több ISIS vezető meghalt, illetve megsebesült, a terrorszervezet fővezérének sorsáról egyelőre nincs biztos információ, miután a támadás színhelyéről egy autóval elszállították a konvoj kísérői. Az iraki kormány korábban többször eldicsekedett azzal, hogy likvidálta al-Bagdadit, aki mindig egy újabb video- vagy hangüzenettel cáfolta a haláláról szóló híreket.

Az ISIS előretörése óta Abu Bakr al-Bagdadi előkelő helyet szerzett magának az USA terrorlistáján, de még mindig nem érte, hanem a rivális al-Kaida vezér Ajmán az-Zavahriért kínálják a legmagasabb fejpénzt. Az al-Bagdadi elfogásában segítőknek 10 millió dollárt ajánlottak az amerikaiak.

 

(Independent, BBC News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére