Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lavrov szerint az USA egyedül képtelen megoldani a globális problémákat

Nagy Gábor

2016.11.02. 21:28

Az orosz külügyminiszter szerint Washingtonnak mindenképp le kell ülni a tárgyalóasztalhoz Moszkvával, hogy megoldást találjanak a nemzetközi krízisekre. Lavrov hozzátette azt is, hogy a 2014-es ukrán válság elõtt erre már többször volt példa.
MOSZKVA, 21:28

Az orosz külügyminiszter szerint Washingtonnak mindenképp le kell ülni a tárgyalóasztalhoz Moszkvával, hogy megoldást találjanak a nemzetközi krízisekre. Lavrov hozzátette azt is, hogy a 2014-es ukrán válság előtt erre már többször volt példa.

A nemzetközi közösségnek nem Washington játékszabályait kellene játszania – mondta az orosz külügyminiszter szerdán, görög kollégájával való találkozása után. Lavrov szerint még két-három hónappal ezelőtt is nyilvánvaló volt, hogy az Obama-kormányzat diktálja a narratívát a nemzetközi konfliktusokban.

Ha az amerikai partnerünk is úgy gondolják, akkor ők is át fognak menni azon a fájdalmas időszakon, amikor rájönnek, hogy senki sem tudja egyedül megoldani a globális problémákat"

– mondta Lavrov, aki később hozzátette: mind Washington, mind pedig Moszkva keresi a tárgyalás lehetőségét, leginkább Szíria kapcsán – idézi az RT.


Szintén szerdai hír: újabb humanitárius célú tűzszünetet rendelt el péntekre Aleppóban Vlagyimir Putyin orosz elnök. A "humanitárius szünet" közép-európai idő szerint reggel 7-től délután 17 óráig tart majd. Az intézkedést Moszkva egyeztette a szíriai vezetéssel.

Valerij Geraszimov vezérkari főnök szerint a döntést az elnök utasítása alapján Szergej Sojgu védelmi miniszter hozta meg "az értelmetlen veszteségek elkerülése érdekében."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére