Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lassan kiûzik Moszulból az Iszlám Államot az iraki erõk

Tóth Dalma

2017.01.08. 18:28

Az iraki erõknek sikerült elérnie a Moszult kettészelõ Tigris folyót. Az Iszlám Állam ellenállását légi támogatással sikerült megtörni.
MOSZUL, 18:28

Az iraki erőknek sikerült elérnie a Moszult kettészelő Tigris folyót. Az Iszlám Állam ellenállását légi támogatással sikerült megtörni.

Az iraki különleges erők már a Tigris folyó keleti partjánál vannak. Moszul visszafoglalása még októberben kezdődött. Az iraki haderőt az amerikai vezetésű katonai szövetség is támogatta az ISIS elleni harcban. Október óta most sikerült első alkalommal elérniük a folyót. Az Iszlám Állam egy dombról védte a területet – írja az MTI.

A fegyveres erők terrorellenes egységének (CTS) szóvivője tudatta, hogy a CTS-nek sikerült elérnie a Tigris egyik hídját, amely azonban megsérült a harcokban. Abdel-Vahháb asz-Szaadi, a CTS altábornagya arról számolt be, hogy a terrorelhárítók két irányból nyomultak előre Moszul Baladijat és Szukkar kerülete felé, az Iszlám Állam fegyveresei viszont a történelmi Ninive közelében, Moszulon belül fekvő dombról nyitottak tüzet,és próbálták feltartóztatni a kormányerők előrenyomulását. A szélsőségeseket a CTS és az Iszlám Állam ellen küzdő nemzetközi koalíció harci gépei "elintézték" – fogalmazott Szaadi.

Moszul Ninive kormányzóság központja, és ez az utolsó jelentősebb iraki város, amely még az Iszlám Állam ellenőrzése alatt áll. A szélsőségesek 2014-ben rohanták le, megfutamítva a kormánykatonákat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére