Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz: meg kell védeni az unió külsõ határait

Bertha László

2016.02.08. 17:58

Az unió nem hagyhatja magára a nyugat-balkáni országokat, különösen Szerbiát és Macedóniát a migránsválság megoldásában - jelentette ki az osztrák külügyminiszter Szarajevóban.
SZARAJEVÓ, 17:58

Az unió nem hagyhatja magára a nyugat-balkáni országokat, különösen Szerbiát és Macedóniát a migránsválság megoldásában – jelentette ki az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz.

Remélem, hogy hamarosan újra meg tudjuk erősíteni az EU külső határát, és Görögország megengedi, hogy segítsünk neki ebben."

– mondta Kurz szarajevói látogatása során.

Az osztrák külügyminiszter hozzátette, hogy támogatja a védelmi miniszter javaslatát, miszerint katonákat kell küldeni az Európai Unió külső határára, Görögországba, Macedóniába és Szerbiába.

Sebastian Kurztól a jelenlévő újságírók megkérdezték, hogy Szerbiának kell-e tartania attól, hogy a bevándorlók a Balkánon rekednek, amikor Ausztria lezárja a határait. Kurz a kérdésre kitérő választ adott, szerinte ugyanis nem ismétlődhet meg az, ami a tavalyi évben történt, vagyis hogy több mint 90 ezer migráns érkezik az országba. A sajtótájékoztatón az osztrák külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a „Willkommenskultur” miatt nőtt meg jelentősen a migránsok száma:

a Szíriából érkező menekültek mellett főként csak olyanok vannak, akik gazdasági okokból hagyják el otthonaikat, és ez érthető is, nekik viszont nincs semmilyen lehetőségük nálunk. Úgy gondolom, hogy valamennyire meg kell állítani az áradatot."

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére