Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Külön szakácsot kapnak az olasz migránsok

888.hu

2016.05.04. 08:48

Jobb ellátást követelnek maguknak az olaszországi Reggio Emiliában mûködõ menekülttábor lakói, akik elfoglalták a helyi idegenrendészeti hivatalt. Akciójuk eredményesnek bizonyult, mert a hírek szerint a szerintük rossz minõségû étel miatt tiltakozó menekültek külön szakácsot kaptak.
RÓMA, 08:48

Jobb ellátást követelnek maguknak az olaszországi Reggio Emiliában működő menekülttábor lakói, akik elfoglalták a helyi idegenrendészeti hivatalt. Akciójuk eredményesnek bizonyult, mert a hírek szerint a szerintük rossz minőségű étel miatt tiltakozó menekültek külön szakácsot kaptak.

A helyi sajtóbeszámolók szerint a menekülttábor lakóihoz az afrikai és az ázsiai konyhát ismerő szakács érkezett, aki a többségükben afrikai és pakisztáni menekültek hazájának hagyományai szerint készíti el az ételeket.

Az olasz konyha nem menő
 

A Dimora d'Abramo  nevű szálláshely lakói szerint a számukra olasz módra készített tészta és rizs nem volt megfelelő, ezért kértek saját szokásaikhoz illő táplálékot. Az olasz sajtó kommentárjai szerint "elfőzött tésztát és vízben úszó rizst" kaptak, ezért az újságok makarónisztrájknak nevezték el a demonstrációt. A táborban tizenhat országból érkezett kétszáz menekült él, akik Olaszországban benyújtott menekültkérelmük elbírálására várnak.

Olaszország még WIFI-t sem adott a migránsoknak 
 

Nem ez az első ilyen akció Olaszországban. Tavaly decemberben a lombardiai Ceranovában befogadott huszonnégy menekült tüntetett a kisváros utcáin, ingyenes internetes szolgáltatást és takarítást követeltek szállásaikon. A csoportot más városba helyezték. Idén februárban a Genova melletti Quartóban hetven menekült tüntetett azért, hogy ingyenes wifi-összeköttetést kapjon, és kapcsolatot tudjon létesíteni családjával, ezenkívül jobb minőségű ételt kértek, szappant a tisztálkodáshoz, szakmai tanfolyamokat, valamint azt, hogy az ellátásukért járó olasz állami pénzt személyesen ők kapják meg napidíjként.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére