Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Krokodilkönnyeket kívánó hír: megszûnik a The Wall Street Journal európai nyomtatott kiadása

Vincze Viktor Attila

2017.07.03. 21:38

A Wall Street Journal nyomtatott formában már nem lesz elérhetõ Európában, mivel az üzleti és pénzügyi újság mostantól az Egyesült Államokon kívül már sehol sem jelenik meg nyomtatásban. Ezek szerint nincs igény "a nagy múltú liberális lapra". Izgatottan várjuk, hogy a Népszabadság megszûnése miatt Magyarországra diktatúrát vizionálva aggódó nemzetközi sajtó most mit ír majd a hírre reagálva.
NEW YORK, 21:38

A Wall Street Journal nyomtatott formában már nem lesz elérhető Európában, mivel az üzleti és pénzügyi újság mostantól az Egyesült Államokon kívül már sehol sem jelenik meg nyomtatásban. Ezek szerint nincs igény "a nagy múltú liberális lapra". Izgatottan várjuk, hogy a Népszabadság megszűnése miatt Magyarországra diktatúrát vizionálva aggódó nemzetközi sajtó most mit ír majd a hírre reagálva.

A Rupert Murdoch News Corp tulajdonában levő Wall Street Journal hivatalos közlése szerint az ázsiai és európai digitális előfizetésekre összpontosít majd ezentúl, a szervezet költségcsökkentési törekvéseinek részeként.

A terveket ismerő források szerint az újság nyomtatott példányát Európában végleg befejezik. Nem lesznek többé ingyenesen terített példányok és vége a hoteleknek eddig kínált kedvezményes árú vásárlási lehetőségnek is.  

A hírek szerint a tulajdonosok még vitatkoznak arról, hogy vajon az eddigi, már meglevő előfizetők számára továbbra is folytatják-e a lap nyomtatott példányainak kiszállítását.  

Bár ennek az értesülésnek teljesen ellentmond az a konkrét tulajdonosi bejelentés, amely szerint a Wall Street Journal nyomtatott kiadásának lecsökkentésétől a WSJ2020 nevű stratégia legalább 100 millió dolláros megtakarítást remél.

Mivel a kiadóhoz beérkező reklámbevételek folyamatosan és drámai módon csökkentek az elmúlt években, ezért a legtöbb forrás szerint rövid távon sem megjósolható, mi lesz a sorsa a lap európai, tokiói és ausztrál online kiadásainak, illetve, hogy meddig lehet képes egyáltalán életben maradni a lap az Egyesült Államokban. 

Nem ez az egyetlen változás a Wall Street környékén. 

A Dow Jones azt jelentette be, hogy alig kicsivel több mint egy év működés után megszünteti a Louise Mensch által alapított Heat Street nevű "punky libertarian" weboldalt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére