Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel-keleti bandák tartják rettegésben Nyugat-Németországot

Zelenka Dóra

2019.05.17. 14:30

A német vezetés eddig nem nagyon foglalkozott ezzel a jelenséggel.

A friss adatokból kiderült, hogy 2016 és 2018 között közel tizenötezer bűncselekményt követtek el bűnbandák a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban.

Bár ezek a családi klánok már évtizedek óta működnek a tartományban, a probléma forrására csak most derült fény. A mostani felmérés ugyanis az első alkalom, hogy a Tartományi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal és a belügyminisztérium nyilvánosságra hozta a bűnözői klánok fenyegető problémáját a nyugatnémet tartományban.

A hivatal szerint a tartományban 104 banda tevékenykedik, amelyeknek „csupán” minden harmadik tagja rendelkezik német állampolgársággal – számol be a helyi Rheinische Post.

Fotó: AFP

Ezen klánok alapítói még az 1980-as években, a libanoni háború után utaztak Németországba. A 30 oldalas jelentésből kiderült, hogy összesen 6449 embert azonosítottak valamely klán tagjaként. Kiderült az is, hogy a tartományban elkövetett bűncselekmények közel 20 százaléka két bűnbanda között oszlik meg, míg a bűntettek egyharmadát úgynevezett ismételt elkövetők hajtották végre.

A rendőröket különösen meglepte, hogy a klántagok 20 százaléka nő. A gyanúsítottak 36 százaléka német állampolgár, 31 százaléka libanoni, 15 százalék török, 13 százalékuk pedig szír származású. A fennmaradó öt százalék származásáról nincs információ.

A legtöbb gyanúsított Essenben él, a klántagok viszont a Düsseldorfban és Wuppertalban is megtalálhatók.

A rendőrség szerint a klánok főleg kábítószer-kereskedelemmel és szerencsejátékkal foglalkoznak, de jelen vannak az autópiacon, valamint a különféle biztonsági szolgálatokkal foglalkozó területeken is, azonban ezek az üzleti tevékenységek többnyire a pénzmosás vagy a bűncselekmény szándékainak álcázására szolgálnak.

„Ezekben az alvilági szervezetekben a törvény és a rend figyelmen kívül hagyása generációról generációra száll”

– mondta Herbert Reul, a tartomány kereszténydemokrata (CDU) belügyminisztere.

A rendőrség arra is fényt derített, hogy a vesztfáliai tartomány klánjai kapcsolatban állnak brémai, alsó-szászországi, berlini, svédországi, dániai bűnbandákkal is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére