Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel 400 feljelentés érkezett Merkel ellen

Bertha László

2015.10.29. 19:34

Angela Merkel ellen százas nagyságrendben érkeznek feljelentések.
BERLIN, 19:30

Az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében a német vádhatóság csütörtökön megerősítette, hogy Angela Merkel ellen százas nagyságrendben érkeznek feljelentések. A hatóság közlése szerint eddig csaknem 400 olyan büntetőfeljelentést tettek a német kancellár ellen, amely ügyben a legfőbb ügyészségnek kell majd döntenie. A vádhatóság szóvivője nem nyilatkozott a feljelentések tartalmáról, de állítása szerint valamennyit megvizsgálják majd.

A Focus Online gyűjtése szerint az egyik feljelentő azt írta, hogy Angela Merkel a Magyarországról elindult migránsok beengedésével veszélybe sodorta az alkotmányos rendet. A feljelentő kiemelte:

a harmadik világból származó, a (német) kultúrától idegen menekültek tömeges és a történelemben példa nélkül álló beáramlása akár teljes mértékben alááshatja Németország alkotmányos rendjét."

A TAZ szerint ez nyilvánvalóan szélsőjobboldali, populista csoportok összehangolt tevékenységének köszönhető, mivel egy ismert jobboldali radikális portálon egy mintaszöveget is közzétettek, hogy megkönnyítsék a feljelentők dolgát.

A passaui egyetem kutatója szerint ezek a feljelentések teljességgel megalapozatlanok, úgyhogy a legfőbb ügyészség elutasítja majd őket. Ugyanakkor a napokban ugyanez a kutató, Holm Putzke is felvetette, hogy Angela Merkelnek büntetőjogi felelősségé van. Putzke egy jogi szakvéleményében azt írta, hogy az illegális határátlépés bűncselekménynek számít, így büntethető az is, aki elősegíti ezt a cselekményt.

A szerző arra is kitér, hogy ezen az alapon a vonatvezetőket is el lehet ítélni Angela Merkel mellett. A professzor tehát nem az ő felelősségükre vonását szorgalmazza, hanem az ellentmondásos jogi szabályozásra akarja felhívni a figyelmet.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére