Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: Kínában javulás, San Franciscóban vészhelyzet

888.hu

2020.02.26. 08:23

Miközben tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában, a kaliforniai San Franciscóban vészhelyzetet hirdettek a koronavírusos fertőzések veszélye miatt – de lehet, hogy ez utóbbi is inkább a pánikról szól.

Kínában már túlnyomó részt a közép-kínai Vuhanra korlátozódik az új típusú koronavírus-járvány. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán közölt adatai szerint Kína szárazföldi részén újabb 406 fertőzöttet diagnosztizáltak kedd éjfélig, ezzel a napi esetek száma csökkent a kedden jelentett 508-hoz képest. A járvány összes fertőzöttjeinek száma a szárazföldi Kínában elérte a 78 064-et, miközben újabb 52 halálozással a kór immár 2715 életet követelt. Reményre ad okot, hogy Kína szárazföldi területének többi részéről szerdán már csupán öt új esetet jelentettek, ráadásul a jelenleg kezelés alatt álló fertőzöttek száma Kína-szerte 46 ezer alá csökkent. A WHO szerint a járvány Kínában január 23. és február 2. között érte el csúcspontját, és azóta folyamatosan mérséklődik.

A világ többi pontján viszont később ütötte fel a fejét a vírus, a megbetegedések miatti csúcspontok is későbbre várhatóak, a kínai esetekből tanulva viszont felkészülni is több ideje maradt más országoknak, városoknak. Bár az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában még nem diagnosztizáltak új típusú koronavírus miatt kialakult tüdőgyulladásos megbetegedéseket, de London Breed polgármester elővigyázatosságból vészhelyzetet hirdetett San Franciscóban.

Az intézkedés értelmében a városi önkormányzat alkalmazottjait átirányíthatják napi munkájuktól a közegészségügyi helyzetre és a koronavírus fertőzésének megelőzésére vonatkozó információk megosztásával foglalkozó feladatokra. A polgármester bejelentette azt is, hogy a város javította felkészültségét az esetleges járvány kitörésére. Alex Azar, a humán erőforrások és az egészségügy minisztériumának vezetője kedden sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy az Egyesül Államokban ugyan jelenleg nincs vészhelyzet, de fel kell készülni arra, hogy a vírus a korábbinál nagyobb mértékben terjed el az országban.

Az Egyesült Államokat nem lehet hermetikusan lezárni

– fogalmazott a miniszter.

A Pentagon kedden este bejelentette, hogy a Dél-Koreában állomásozó amerikai haderő egyik katonájánál szintén koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak. A 23 éves katonát a lakhelyén különítették el, s a dél-koreai egészségügyi hatóságok már megkezdték annak feltárását, hogy az elmúlt napokban kikkel állt kapcsolatban.

(MTI/888)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére