Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Könnygázzal oszlatják a migránsok miatt tiltakozó görögöket

888.hu

2020.02.26. 16:25

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a görög szigeteken, ma is összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel a tervezett migránsközpont miatt.

Görögország már képtelen kezelni a migránsáradatot.

Szerdán Leszbosz szigetén a dühös demonstrálók újra összecsaptak a rendőrökkel, akik könnygázzal oszlatták a feldühödött tömeget. A Reuters beszámolója szerint több mint ezer ember vonult fel egy tervezett migránsközponthoz, ahol kövekkel támadtak az ott lévő rendőrökre. Néhány órával a megmozdulás előtt Mitilíni városában tartottak demonstrációt.

Leszboszon már két napja tüntetnek a helyiek, ugyanis nem akarják, hogy a kormány újabb migránsközpontot hozzon létre a szigeten. A sziget lakói azt szeretnék elérni, hogy a migránsokat költöztessék a szárazföldre, és a már meglévő központokat zárják be.

A tervek szerint Leszboszon új elkülönítő központ váltaná fel a jelenlegi nyitott tábort, amelyet eredetileg kevesebb mint 3 ezer ember elhelyezésére terveztek, de pillanatnyilag több mint 18 ezer migráns lakja. A görög kormánynak az az elképzelése, hogy a nyílt táborok helyett őrzött központokat épít Leszbosz, Híosz, Számosz, Kosz és Lérosz szigetén. Athén szerint az új zárt táborok miatt a migránsok és a helyiek is biztonságosabb körülmények között élhetnek majd.

A V4NA nemzetközi hírügynökség arról írt, hogy kedden Híosz szigetén csaptak össze a tüntetők a rendőrökkel, akik itt is könnygázt vetettek be. A demonstrálók elfoglalták a kikötőt, hogy megakadályozzák egy hajó kikötését, amely a tervezett új migránstábor építéséhez vitt munkagépeket.

Leszboszon kedden pedig egy tervezett táborhoz vezető utat zártak le a helyiek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére