Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiutasíthatják a kölni erõszaktevõket

Bertha László

2016.01.07. 12:23

Kitoloncolhatják Németországból azokat a migránsokat, akik szexuális bûncselekményeket és rablásokat követtek el.
KÖLN, 12:23

Kitoloncolhatják Németországból a Kölnben és más német városokban szexuális bűncselekmények és rablások elkövetőit – közölte Heiko Maas, a német igazságügyi miniszter.

A miniszter elmondta, hogy amennyiben menedékkérők is voltak az elkövetők között, akkor a törvény lehetővé teszi a kitoloncolásukat, de akár azt is, hogy börtönbe kerüljenek.

Aki azt gondolja, hogy megszegheti a törvényt, azt meg kell büntetni. Függetlenül attól, hogy honnan származik."

– nyilatkozta Heiko Maas.

Korábban Thomas de Maiziere belügyminiszter is hasonlóan vélekedett, szerinte ugyanis, akik súlyos bűncselekményeket követnek el, azoknak számolniuk kell a következményekkel. De Maiziere elmondta, hogy akár törvénymódosításra is sor kerülhet, hogy ezek az emberek nem kaphassanak menekültstátuszt.

Andreas Scheuer, a bajor CSU főtitkára az események után úgy nyilatkozott, hogy

ha kiderül, hogy az elkövetők menekültek, akkor eljátszották azt a jogot, hogy vendégek legyenek nálunk."

Egyelőre mindegyik német politikus azt hangsúlyozza, hogy nincs bizonyíték még arra, hogy valóban menedékkérők, illetve menekültek voltak az elkövetők között.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Az elkövetők azonosítása ugyanakkor rendkívül nehéz. A tanúk többsége arab vagy észak-afrikai származású támadókról számolt be. Eddig több mint száz nő jelentkezett, és tett feljelentést a hatóságoknál. Kétharmaduk számolt be szexuális támadásról, kettőt meg is erőszakoltak.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére