Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsongun megint benézte

Bertha László

2017.04.16. 08:28

Észak-Korea vasárnap útnak indított egy eddig meg nem határozott típusú rakétát, de a kísérlet ismét kudarcba fulladt.
PHENJAN, 08:28

Észak-Korea vasárnap útnak indított egy eddig meg nem határozott típusú rakétát, de a kísérlet ismét kudarcba fulladt.

A fegyvert az ország keleti partvidékén fekvő Szinpho kikötőváros térségéből indították útnak, de a kísérlet kudarcba fulladt egy nappal azután, hogy Észak-Korea nagy katonai parádéval megünnepelte az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulóját, és atomháborúval fenyegetőzött, ha megsértik a szuverenitását.

Az Egyesült Államok a héten Korea partjaihoz irányított egy repülőgéphordozóból és rakétavető kísérőhajókból álló flottillát, hogy elhárítsa az esetleges észak-koreai fegyveres provokációkat. Donald Trump amerikai elnök előzőleg, csütörtökön kijelentette, hogy „kezelni fogják” az észak-koreai problémát.

Phenjanban a szombati, robusztus katonai díszszemlén mintegy hatvan ballisztikus rakétát vonultattak fel, köztük egy új, állítólag tengeralattjáróról indítható típust – írja az MTI.

Phenjan legutóbb április 5-én próbált ki egy új rakétát, amely azonban csak Szinphóból indulva mintegy hatvan kilométer tett meg, de utána a Japán-tengerbe zuhant. A mostani rakéta szinte már az indítás után egyből felrobbant.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére