Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiakadtak a bíborosok az elsõ vatikáni McDonald's miatt

888.hu

2016.10.14. 20:08

Ez a megnyitók hónapja. Ma nyílt meg Vajna Tímea fánkozója, a Mr. Funk, de ennél is fontosabb megnyitó lesz a Vatikánban. A bíborosok kiakadtak azon, hogy nemsokára a Szent Péter tér közvetlen közelében egy McDonald's fogadja az éhes turistákat.
VATIKÁNVÁROS, 20:08

Ez a megnyitók hónapja. Ma nyílt meg Vajna Tímea fánkozója, a Mr. Funk, de ennél is fontosabb megnyitó lesz a Vatikánban. A bíborosok kiakadtak azon, hogy nemsokára a Szent Péter tér közvetlen közelében egy McDonald's fogadja az éhes turistákat.

Míg a helyiek egyszerűen csak megdöbbentek, hogy azon, hogy "Magyarország legfinomabb sült krumpliját" árulják majd a katolikus egyház központjának számító Szent Péter tér közelében, a bíborosok sokkal gyakorlatiasabban közelítették meg a kérdést.

Több bíboros is lakik abban a műemlékvédelem alatt álló épületben, amelyben az első vatikáni McDonald's helyet fog kapni. A magas rangú papok arról panaszkodnak, hogy nem értesítették őket a McDonald's földszintre költözéséről, valamint attól is tartanak, hogy a lakóközösségnek is bele kell adnia a homlokzat átépítése miatt keletkező költségtöbbletbe.

A probléma akkor kezdődött, amikor az APSA, a Szentszék ingatlanügynöksége már csak az üzlet nyélbeütését követően tájékoztatta a bíborosokat a tervezett változtatásokról.

Az amerikai gyorsétteremlánc hajlandó volt havonta "pár tízezer euróért" kibérelni a helyiséget, túllicitálva ezzel minden más érdeklődőt.

A Svájci Gárda barakkjai az új gyorsétterem közelében vannak, így a turisták biztosan örülnek majd, hogy Big Mac-et falatozó gárdistákat kaphatnak lencsevégre. A magas rangú papok azonban nincsenek elragadtatva.

A házban lakó bíborosok – köztük Gianfranco Ravasi, Giuseppe Versaldi és Gilberto Agustoni – azt is kifogásolták, hogy az egyik liftet megszüntetik és a helyére a McDonald's beépít egy helyiséget az étterme számára.

Olaszországban komoly ellenérzésekkel viseltetnek az amerikai gyorséttermek iránt: legutóbb Firenze tiltotta meg, hogy a gyorsétteremlánc egyik helyiségét a Porta Sant’Anna közelében húzzák fel.

(Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére