Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két oldalról radikalizálódik Németország

888.hu

2016.01.26. 08:58

Egyre csak nõ az agresszív szélsõjobboldaliak és az iszlamista radikálisok száma a németeknél.
BERLIN, 8:58

Egyre csak nő az agresszív szélsőjobboldaliak és az iszlamista radikálisok száma a németeknél.

A berlini Tagessigel felmérése szerint az utóbbi időben 1000-ről egészen 11 500-ra ugrott azoknak a szélsőjobboldaliaknak a száma, akik hajlamosak az erőszakra. Az újságnak nyilatkozó hatóságok szerint a növekedés annak tudható be, hogy egyre erősödik a neonáci és az iszlámellenes csoportok együttműködése, valamint azzal, hogy emelkedett a szélsőjobboldali politikai csoportok által elkövetett bűncselekmények száma is.

Egy korábbi jelentésből kiderül, hogy 2015 januárja és novembere között országszerte 2915 politikailag motivált szélsőjobboldali bűncselekményt követtek el – ez a szám 40 százalékkal magasabb, mint a 2014-es egész éves adat.

Ráadásul a különböző német neonáci csoportok egyre csak növelik létszámukat. A Die Rechte például a jelentéktelen 100 főről mindössze tizenkét hónap alatt egy 600 főt számláló csoporttá nőtte ki magát.

A szélsőjobb népszerűségének meredek emelkedését sokan az országba érkező migránsok hatalmas számával magyarázzák, már csak azért is mert ezeknek a csoportoknak a célkeresztjében általában bevándorlók és menekültszállások találhatóak az utóbbi időben.

Európa-szerte fokozódott a szélsőjobboldal aktivitása a migránsválság miatt.

Mindeközben az iszlám vallású berliniek közt is megugrott azoknak a száma, akik hajlamosak erőszakos cselekedetek elkövetésére – írja a Berliner Morgenpost a német hatóságoktól kapott információi alapján.

Az újság szerint mostanra 680 szalafita él a német fővárosban, akik közül 360 potenciálisan erőszakos. Öt éve ez a szám még jóval alacsonyabb volt, akkor mindössze 350 szalafita élt Berlinben és közülük is csak 100-at tartottak veszélyesnek.

Az is kiderült a német biztonsági erők információjából, hogy a fővárosban körülbelül 100 olyan iszlám vallású személy tartózkodik, akik Irakba vagy Szíriába utaztak, hogy ott terrorista csoportok mellett harcoljanak.

(TheLocal)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére