Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresztény diákokat ítéltek börtönre, mert megsértették az iszlámot

888.hu

2016.02.25. 18:18

Egyiptomban öt év szabadságvesztésre ítéltek három keresztény diákot csütörtökön, akik a bíróság meglátása szerint egy szélsõséges iszlamistákat kigúnyoló videofelvétellel, magát az iszlám vallást sértették meg.
 KAIRÓ, 18:18

Egyiptomban öt év szabadságvesztésre ítéltek három keresztény diákot csütörtökön, akik a bíróság meglátása szerint egy szélsőséges iszlamistákat kigúnyoló videofelvétellel, magát az iszlám vallást sértették meg.

A felvételt egy ugyancsak kopt-keresztény tanár készítette tavaly áprilisban, két hónappal azután, hogy a szomszédos Líbiában az ISIS katonái kivégezett 20 egyiptomi és egy azonosítatlan származású afrikai keresztényt.

Sajtójelentések szerint a diákok készítette videón egyikük letérdelve az iszlám imát utánozta, míg a többiek a háttérben nevettek. A Facebookra felkerült felvételen eljátszottak egy lefejezést is, az ISIS kivégzéseinek mintájára.

A középiskolai hallgatókat tavaly májusban a kopt egyház hivatalos bocsánatkérése ellenére beidézte az ügyészség, és 90 napig vizsgálati fogságban tartotta  őket. A tanárt 3 évre, a diákokat 5-5 évre ítélték el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére