Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresés a romok között

888.hu

2015.10.27. 08:31

Tegnap helyi idõ szerint délután 2-kor 7,5 erõsségû földrengés rázta meg Afganisztánt és Pakisztánt. A földrengés Indiára is kiterjedt. A nyilvántartásba vett halálos áldozatok száma lassan a 300-hoz közelít. Jelenleg is kétségbeesetten folyik a keresés.
Dél-Ázsia, 7:00

Folyamatosan érkeznek a segélycsomagok. Afganisztában és Pakisztánban eddig legalább 275 halálos áldozatot vettek nyilvántartásba, de ez a szám vélhetőleg emelkedni fog a közeljövőben. 

Az épületek súlyosan megrongálódtak, ezért több ezren töltötték az éjszakát a szabad ég alatt fagyoskodva, félvén az épületek összeomlásától. 

Latif ur Rehman pakisztáni katasztrófavédelmi biztos a Reutersnek elmondta:

a kimenekítési műveletek folynak, sátrakat, takarókat és matracokat szállítanak az érintetteknek." 

A pakisztáni hadsereg helikopterekkel küldi mentőalakulatait a hegyvidéki zónákba. A földrengés pontosan fél évvel a májusi nepáli természeti katasztrófa után következett be, ahol 9000 ember vesztette életét és közel egymillió otthon ment tönkre vagy rongálódott meg. 

Afganisztánban ráadásul a mentőakciót még a tálibok jelenléte is veszélyezteti. Ott egyelőre több mint 50 halottat tartanak nyilván. Több száz lakóház rombadőlt. A körülményeket különösen elnehezíti a tél korai beköszönte. Pakisztánban eddig hivatalosan 228 halott van.

A földrengés 213 km mély volt, és epicentruma Kabultól 254 kilométerre helyezkedett el. A földcsuszamlások és az elmúlt időszakok esőzései súlyosbítják a természeti katasztrófa következményeit és elnehezítik az áldozatok keresésének folyamatát. 

(Reuters)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére