Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Kein passport?" Mehetsz haza!

Bertha László

2015.12.30. 14:39

A CSU megtiltaná a bevándorlók belépését Németországba, amennyiben nem rendelkeznek érvényes papírokkal.
MÜNCHEN, 14:39

A CSU megtiltaná a bevándorlók belépését Németországba, amennyiben azok nem rendelkeznek érvényes igazolványokkal. A javaslatot a következő heti zárt ülésen terjeszti elő a bajor kormánypárt.

A párt álláspontja szerint papírok hiányában gyakran teljesen lehetetlen a menedékkérelmek elbírálása, ami a jogállamisággal sem fér össze.

A CSU célja, hogy a bevándorlók beáramlását jelentősen csökkentsék, ehhez pedig korlátozásokra van szükség.

A párt eltökélt szándéka, hogy az európai menekültügyi törvényt is megreformálják. A bajorok egyik megoldása a nemzeti és az európai felső határ bevezetése lenne, ami szabályozná a migránsok maximális létszámát, ehhez pedig elengedhetetlen lenne a külső határok megfelelő védelme is.

A keresztényszocialisták szerint a koncepciójuk a migránsok szemszögéből nézve is humánus, mivel így meg lehet előzni a későbbi deportálásokat.

A szociáldemokraták ugyanakkor már most kifejezték tiltakozásukat a CSU javaslatával kapcsolatban, mivel ragaszkodnak a „szabad mozgáshoz” Európában. A Pro Asyl nevű emberi jogi szervezet egyenesen azzal vádolta a bajorokat, hogy javaslatuk veszélyes, mivel az a „menekültek emberi jogainak rovására megy”.

(FAZ, Spiegel)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére