Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kártérítést kellene fizetni az USA-nak az ENSZ szerint

888.hu

2016.01.30. 10:23

A világszervezet egyik bizottsága szerint az Egyesült Államoknak jóvátételt kellene fizetnie az afro-amerikai lakosainak.
USA, 9:28

Az ENSZ afrikai leszármazottakkal foglalkozó bizottsága szerint az Egyesült Államoknak jóvátételt kellene fizetnie az afro-amerikai lakosainak.

A javaslat kifejti, hogy az USA-nak a rabszolgák leszármazottainak kellene fizetnie, de azt is célul tűzi ki, hogy a transz-atlanti rabszolga-kereskedelmet hivatalosan is ismerjék el emberiség elleni bűntettként.

Mireille Fanon-Mendes-France a bizottság vezetője kijelentette, hogy aggódik az ország afro-amerikai lakosságának emberi jogi helyzete miatt. Hozzátette: a rabszolgatartásból és a gyarmatosító múltból táplálkozó faji megkülönböztetés súlyos kihívás még ma is az USA-ban. 

A bizottsági vezető több esetet is felemlegetett mikor fehér rendőrök fegyvertelen feketéket lőttek le, amiket a 20. század első felére jellemző rasszista lincselésekhez hasonlított.

Az amerikai börtönök lakói közül 37 százalékában fekete férfiak találhatóak, ráadásul egy szövetségi felmérés szerint az átlagos fekete család bevétele mindössze nyolcada annak, amit fehér társaik keresnek.  

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére