Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kabaré: az elnök, aki se számolni, se beszélni nem tud

888.hu

2016.05.10. 21:58

Kellemetlen perceket élt át Dilma Rousseff brazil elnöknõ.
BRAZÍLIA, 21:58

Az alábbi történet tanulsága, hogy sose rögtönözz, ha nem vagy profi.

Brazília elnök asszonya,  Dilma Rousseff egy páratlan személyiség a politikusok színes világában.

Egy nappal ezelőtt sikerült elérnie, hogy az ország képviselőházának elnöke, Waldir Maranhao érvénytelenítse a Nemzeti Kongresszus alsóházának szavazását, amely az elnök asszony elmozdítására irányuló bizalmatlansági indítványról szólt. Ettől függetlenül még mindig ég a talaj a lába alatt.

Mindezek mellett büszkén ment el egy rendezvényre, amelyen öt új egyetem átadását ünnepelték. Mindez a "Nevelő haza" programjának keretein belül valósult meg – amelyet a kormány támogat. Ahogy az ilyen alkalmakkor szokás, a rendezők felkérték Dilma Rousseffet egy rövid speechre, amely ugyan nem lett rövid, viszont annál égőbb.

Beszédében méltatta a maga és kormánya teljesítményét: korábban 208 szakiskolát sikerült felépítenie, és további 41 pedig már szinte működésre kész állapotban van.

Ekkor zavar lépett fel, mert hirtelen nem tudta, hogy az ISKOLA szó a saját nyelvén - már amennyire a brazil az brazil - az hím- vagy nőnemű szó-e. Legalább képes volt magától javítani magát. Elemi nyelvtani hiba. A legtanulatlanabb is tudja a favellákban.

Alig telt el pár másodperc, amikor a számtan is gondot okozott, de ennek a problémának a megoldása már nem ment egyedül.

A videón is látszik, amikor megakad ennek a két egyszerű számnak az összeadásánál – (208+41) ennyi iskolát építettek összesen– és kinéz a segítségért ácsingózó tekintettével kísérői felé. Az a fej mindent megér. A kísérők roppant készségesnek bizonyultak.

Ahogyan pedig kivágja magát, az mindennek a teteje! A legrutinosabb stand-up-os sem csinálhatta jobban. A közönség soraiból meghallhatta azt a számot, hogy 300, majd rögtön lecsapott:

"Neeeem, látom azt a hölgyet, hogy 300-at mondott, de nem annyi, hanem 249. (szünet) De én a 300-ig is el fogok jutni"

(büszke mosoly zárásként, óriási ováció közepette)

Zseniális! Igazi politikus alkat. A jó eséllyel fizetett nézők is jól végezték dolgukat, mert azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egyetemek avatóján egy ekkora bakit hallva az igazán tanult közönség ekkora éljenzésbe csap át.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére