Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker szerint félrefordították Trump szavait

888.hu

2017.05.26. 22:58

Jean-Claude Juncker az EB elnöke azt mondta, hogy egy nagyon konstruktív tárgyaláson vett részt Donald Trump amerikai elnökkel. Abban is egyetértettek, hogy az ISIS ellen nem elég a kemény fellépés, brutalitás kell.
TAORMINA, SZICÍLIA, 22:58

Jean-Claude Juncker az EB elnöke azt mondta, hogy egy nagyon konstruktív tárgyaláson vett részt Donald Trump amerikai elnökkel. Abban is egyetértettek, hogy az ISIS ellen nem elég a kemény fellépés, brutalitás kell.

A pénteki nap folyamán Jean-Claude Juncker megerősítette, hogy Trump valóban panaszkodott Németországgal kapcsolatban és elhangzott a sokat idézett mondat, amely szerint "a németek rosszak, nagyon rosszak".

Az EB elnöke szerint nagyon konstruktívak voltak a tárgyalások az elnökkel Brüsszelben, valamint azt is kiemelte, hogy az amerikai elnöktől idézett szavak egyáltalán nem voltak agresszívek, a mondatok valódi értelme eltorzult a fordítás során – írja a Politico.

Juncker azután szólalt meg, hogy a német sajtó a G7-es országok szicíliai találkozója előtt egy névtelen, a tárgyaláson tartózkodó forrásra hivatkozva azt állította, hogy Trump kifejezetten negatív kontextusban panaszkodott a németekről és Németország brutális külkereskedelmi többletéről.

Egy pénteki sajtókonferencián Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nem volt hajlandó kommentálni a kiszivárgott híreket és Trump szavait.

Nem akarok része lenni a kiszivárogtatás kultúrájának. Manapság a diplomáciához inkább egy vízvezetékszerelő kellene, nem pedig indiszkrét diplomaták"

– mondta Tusk humorizálva.

Juncker kevésbé bizonyult tartózkodónak.

Nem akarom kommentálni, de muszáj kommentálnom. A Trump elnökkel történt találkozó rendkívül konstruktív volt"

– mondta a bizottsági elnök.

Juncker szerint a találkozó szívélyes hangnemben zajlott, ám azt megerősítette, hogy felmerült a németországi külkereskedelmi többlet kérdése.

Nem igaz, hogy az elnök agresszív lett volna, amikor a kereskedelmi többletről esett szó. Ez egy fordítási kérdés. Ha valaki azt mondta, hogy a németek rosszak, ez nem azt jelenti, hogy szó szerint kell venni a szavait. Egyáltalán nem volt agresszív."

– fejtegette Juncker. A bizottsági elnök azt is hozzátette, hogy nem csupán Németország adatait kellett volna felhoznia, hanem az unióét, mint egészet.

Juncker azt is kifejtette az elnöknek, hogy a bizottság a főnök a kereskedelmi kérdésekben, és nem a tagállamok.

Trump már korábban is beszélt a német-amerikai kereskedelemről, és megemlítette például azt, hogy 35 százalékos vámot vetne ki a német autókra.

A G7-es találkozóról Tusk elmondta, hogy ez az utóbbi évek legnehezebb találkozója lesz, mivel szinte minden kérdésben véleménykülönbség van Trump és a többiek között. Juncker az amerikai elnök egyik jól is ismert ígéretével humorizálva elmondta, hogy "hidakat akarunk építeni, nem falakat".

Trump és európai szövetségesei mindenesetre megtalálták a közös hangot a terrorizmus elleni és az ukrajnai konfliktus kapcsán képviselendő nemzetközi álláspont esetében. Tusk egyetértett Trumppal abban, hogy erőteljes választ kell adniuk a terrortámadásokra, így a héten elkövetett manchesteri terrormerényletre is.

Abban is megegyeztek az álláspontok, hogy ISIS-szel kapcsolatban nem elég keményen fellépni, ide brutalitás kell.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére