Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól megy Irakban a terroristák likvidálása

Nagy Gábor

2017.03.01. 06:28

Az iraki hadsereg egyik szóvivõje kedd este beszámolt arról, hogy egy Moszul nyugati részén végrehajtott katonai hadmûveletben legalább 173, az Iszlám Államhoz köthetõ dzsihadistát öltek meg.
MOSZUL, 06:28

Az iraki hadsereg egyik szóvivője kedd este beszámolt arról, hogy egy Moszul nyugati részén végrehajtott katonai hadműveletben legalább 173, az Iszlám Államhoz köthető dzsihadistát öltek meg.

Abdul-Amír Rasíd Jaralláh tájékoztatása szerint a Teherán által támogatott síita milíciák tüzérségi bombázásában 22 dzsihadista halt meg, további 48 megsérült. Az USA által vezetett nemzetközi koalíció bombázásában 99 terroristát sikerült likvidálni. Jaralláh hozzátette, az iraki terrorelhárítók további 40 iszlamistát öltek meg – mialatt robbanószerektől tisztították meg Moszul egyik kerületét.

Az iraki hadsereg február 19-én indította meg legújabb műveletét, melyben az a céljuk, hogy visszafoglalják a város nyugati részét is.

Az Iszlám Állam még 2014 júniuságban foglalta el Moszult, a második legnagyobb iraki várost. Az iraki kormányerők, és az USA-féle nemzetközi koalíció tavaly, október 17-én indított támadást a város ellen, melynek keleti részét már januárban sikerült felszabadítani, de a nyugati kerületekben továbbra is súlyos harcok folynak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére