Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jár-e karácsonyi bónusz a muszlimoknak?

Pörge Béla

2016.11.30. 11:58

Komoly vitát váltott ki az osztrák szakszervezeteken belül, hogy kapjanak-e karácsonyi jutalékot a muszlim vallású dolgozók.
BÉCS, 11:58

Komoly vitát váltott ki az osztrák szakszervezeteken belül, hogy kapjanak-e karácsonyi bónuszt a muszlim vallású dolgozók.

Az osztrák parlament a közelmúltban törvényt alkotott arról, hogy vallástól függetlenül minden munkavállalót megillet az év végi jutalék. Azonban több szakszervezet szerint hiba lenne karácsonyi pénzt osztani a muzulmán hitűeknek — írja a Local.

A felső-ausztriai szakszervezet tagjai online kérdőívet indítottak az ügyben. A kérdés így szólt:

nem tartják-e ellentmondónak azt, hogy a muszlimok is kapnak karácsonyi jutalékot, pedig egyértelműen nem hisznek a karácsonyban?"

A kérdést vasárnap kommentár nélkül eltávolították az internetről.

Az online felmérés alapján a válaszadók többsége nem adna karácsonyi jutalmat a muszlimoknak. Az nem került szóba, hogy az ateisták jogosultak-e erre a pénzre.

Sokan nehezményezték, hogy a ramadán alatt a muszlimok megkapják a saját szabadnapjaikat, így karácsonykor nem adnának nekik ünnepnapokat. Mások a pénzösszeg elfogadását tartják visszásnak.

Ha ellenzik az összes keresztény hagyományt, miért fogadják el a karácsonyi pénzt?”

– tette fel a kérdést az egyik hozzászóló.

A felső-ausztriai szakszervezet egyébként az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) szimpatizál. A baloldali szakszervezetek hevesen támadták az ötletet, valláson alapuló diszkrimináció miatt. Arra viszont nem tértek ki, hogy a muszlimok szabadságolása a ramadán alatt (esetlegesen más vallásúak kárára) nem esik-e ebbe a kategóriába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére