Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

J.D.Gordon: már nem Oroszország jelenti a legfõbb fenyegetést az USA számára

888.hu

2016.12.23. 15:58

J.D.Gordon a Pentagon korábbi szóvivõje, aki az elnökválasztási kampány során Donald Trumpnak adott tanácsokat nemzetbiztonsági és külpolitikai kérdésekben. Gordon nemrég járt Budapesten, ahol lapunknak is nyilatkozott. Ezúttal a Russia Today orosz hírügynökség készített vele interjút.
WASHINGTON, 15:58

J.D.Gordon a Pentagon korábbi szóvivője, aki az elnökválasztási kampány során Donald Trumpnak adott tanácsokat nemzetbiztonsági és külpolitikai kérdésekben. Gordon nemrég járt Budapesten, ahol lapunknak is nyilatkozott. Ezúttal a Russia Today orosz hírügynökség készített vele interjút.

Habár Oroszország továbbra is fenyegetést jelent az Egyesült Államokra, manapság már nem tartozik a legveszélyesebbek közé – mondta Gordon. Az oroszoknál jelenleg sokkal fontosabb az ISIS, a kiberbiztonság kérdése, valamint az amerikai állampolgárok és szövetségeseiket fenyegető merénylők.

Egy kiszivárgott katonai dokumentum ugyanerre utal: a négy legnagyobb veszélyforrás között, amely az USA-ra leselkedik, nincs ott Oroszország.

Gordon szerint az oroszok nem jelentenek olyan közvetlen veszélyt, mint mondjuk a terroristák, habár Oroszország mindig is veszélyt fog jelenteni. Ám a korábbi Pentagon-szóvivő sokkal fontosabbnak nevezte a radikális iszlám jelentette veszélyt, amely nemcsak az USA-t és szövetségeseit fenyegeti, hanem magát Oroszországot is.

Gordon nemrég tért vissza Európából Washingtonba. Európai körútja során érintette Magyarországot, Szlovákiát és Finnországot. Ezekben az országokban több miniszterrel és magas rangú politikussal való beszélgetés során előkerült Oroszország kérdése – magyarországi látogatása során például Németh Zsolttal, a parlament külügyi bizottságának elnökével tárgyalt.

Mikor történt utoljára, hogy az oroszok fegyveres erőt használtak egy európai állam ellen? 1956-ban Magyarországon és 1968-ban Csehszlovákiában"

– mondta Gordon. Hozzátette: a radikális iszlamisták pedig épp most európaiakat ölnek. Láttuk Berlinben, láttuk Párizsban, Brüsszelben és Nizzában.

Gordon itt nem említette Ukrajnát. Az oroszok a két, korábbi magyarországi és csehszlovákiai beavatkozás során reguláris csapatokkal szállták meg ezeket az országokat, míg Ukrajna esetében az oroszok sosem ismerték el, hogy reguláris csapatokkal segítenék a felkelőket. Csupán "önkéntes" orosz katonák vannak a lázadók oldalán.

Gordon a kiberbiztonság kérdésében elmondta, hogy érdemes odafigyelni Kínára, amely egyre többször támad amerikai célpontokat a virtuális térben. A tanácsadó főként az ipari kémkedést emelte ki Kína esetében – habár ez érinti az amerikai hadsereg fejlesztéseit is. Kína azért jelenti a legkomolyabb biztonsági kihívást, mivel át akarja venni az USA-tól a szuperhatalom szerepét. Ennek megakadályozásában komoly szerepe lehet a kiberbiztonság fejlesztésének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére