Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izrael befagyasztja kapcsolatait az UNESCO-val

888.hu

2016.10.14. 18:48

Mint csütörtökön megírtuk, az UNESCO, az ENSZ kulturális szervezete, aznapi határozatában megkérdõjelezte a zsidóságnak a jeruzsálemi Siratófalhoz fûzõdõ kapcsolatát. Erre válaszul Izrael befagyasztotta kapcsolatait az UNESCO-val.
TEL-AVIV, 18:48

Mint csütörtökön megírtuk, az UNESCO, az ENSZ kulturális szervezete, aznapi határozatában megkérdőjelezte a zsidóságnak a jeruzsálemi Siratófalhoz fűződő kapcsolatát. Erre válaszul Izrael befagyasztotta kapcsolatait az UNESCO-val.

Az izraeli politikusok kemény nyilatkozatokat tettek az UNESCO döntése kapcsán. Az oktatási miniszter úgy fogalmazott, hogy az UNESCO tervezett döntése

történelemtagadás és bátorítás a terroristák felé."

A vita többek között abból adódott, hogy a szervezet elfogadott egy olyan dokumentumot, amelyben sorozatosan a Templom-hegy muszlim nevét használták. A hegy a judaizmusban is szent helynek számít.

A vitáról részletesen itt tudsz olvasni Unesco: kérdéses, hogy a zsidóknak van-e köze a Siratófalhoz.

Naftali Bennett izraeli oktatási miniszter szerint az UNESCO döntése több ezer év történelmét hagyja figyelmen kívül.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök egy Facebook posztjában azt írta, hogy az UNESCO "egy abszurd színházzá vált", mivel egy újabb "téveszméken alapuló döntést hoztak".

Azt állítani, hogy Izraelnek semmi köze nincs a Templom-hegyhez vagy a Siratófalhoz olyan, mintha azt állítanák, hogy Kínának semmi köze a kínai nagy falhoz és, hogy Egyiptomnak nincs köze a piramisokhoz. Ezzel az abszurd döntéssel az UNESCO azt a kis legitimitását is elvesztette, ami eddig volt"

– írta az izraeli miniszterelnök.

A palesztinok viszont üdvözölték a döntést.

Ez egy fontos üzenet Izraelnek, amelynek be kell szüntetnie a palesztin területek megszállását és fel kell ismernie, hogy Jeruzsálem Palesztina fővárosa és a városban vannak muszlim és keresztény szent helyek is"

– mondta Mahmud Abbász palesztin elnök szóvivője.

(Tec-Market)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére