Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt fészkelnek a terroristák

Nagy Gábor

2016.07.12. 13:58

John Kirby, az Egyesült Államok kormányának szóvivõje szerint az afganisztáni-pakisztáni határ melegágya lehet több terrorista szervezetnek is.
WASHINGTON, 13:28

John Kirby, az Egyesült Államok kormányának szóvivője szerint az afganisztáni-pakisztáni határ melegágya lehet több terrorista szervezetnek.

A szóvivő kedden egy újságírói kérdésre a következőt válaszolta:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a határövezet biztonságos kikötő megannyi terrorista csoport számára. [...] Ugyanakkor tudatában vagyunk annak is, hogy Afganisztán és Pakisztán kormányai mindezzel tisztában vannak; és minden erőfeszítést megtettek a múltban, hogy megpróbálják kezelni a fenyegetést."

Kirby elmondta továbbá, hogy az Egyesült Államok támogatja azokat a kormányokat, melyek megpróbálják a terrorista csoportokat likvidálni, ellehetetleníteni.

Az USA pozíciója azonban igen csak kétséges. Afganisztánt 2001 óta nem tudták stabilizálni; de az USA-szövetséges Pakisztánban is viszontagságos a helyzet, hiszen választásokon induló katonai vezetőt, Raheel Sharif-ot a kormányhadsereg nyilvánvalóan támogatja – így sok kétség merülhet majd fel a szabad voksolással kapcsolatban.

Így nem tudni, hogy az amúgy sem stabil közel-keleti régió mellett kialakul-e egy újabb instabil térség.

(Hindustan Times, Anadolu Agency)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére