Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét polgárháborús viszonyok vannak Líbiában

Bokor Gábor

2017.05.20. 09:58

Egyre komolyabb harcok dúlnak az észak-afrikai országban. A legutóbbi támadásban több mint 140 ember vesztette életét.
BRÁK AS-SÁTI, 09:58

Egyre komolyabb harcok dúlnak az észak-afrikai országban. A legutóbbi támadásban több mint 140 ember vesztette életét.

Több mint 141 fegyvertelen katonát öltek meg Líbiában. Az áldozatok többsége a Halifa Haftár tábornok vezette sereg tagjai. Haftár kezében van az ország keleti területeinek nagy része. Ahmed al-Mesmari, a sereg szóvivője elmondta, hogy a halottak között civilek is vannak, akik a támaszponton dolgoztak.

A katonák éppen egy díszszemléről tértek vissza, nem voltak felfegyverkezve. A többségüket helyben agyonlőtték a támadók. A Haftárhoz hű erők megtorlásul légicsapásokat mértek a támadók dél-líbiai állásaira"

– fogalmazott al-Mesmari.

A Kelet-Líbiát uraló tobruki központtal rendelkező parlament egy nyilatkozatot adott ki az eset után, melyben elítélik az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet fegyvereseinek és az úgynevezett nemzeti egységkormánnyal szövetséges milíciáknak a Brák as-Sáti támaszpont elleni terrortámadását.

A tobruki törvényhozás nem ismeri el a Tripoliban működő nemzeti egységkormányt. 

Az eset miatt a támadás felelőseinek azonosításáig felmentették tisztségéből al-Mahdi al-Bargáti védelmi minisztert is. Az ország délnyugati részén lévő Brák as-Sáti bázisnál az elmúlt években többször voltak véres harcok. 

Az országban Moammer Kaddhafi kivégzése óta polgárháborús viszonyok uralkodnak. Bár megalakult az országban egy egységkormány az gyakorlatilag működésképtelen, akkora a széthúzás a felek között. Az ország déli részét a helyi törzsek tartják uralmuk alatt, és ezekben a régiókban az Iszlám Állam is megjelent. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére