Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

ISIS vezért likvidálhatott egy drón

Tóth Dalma

2016.08.13. 09:28

Egy drón légicsapással végzett az Iszlám Állam afganisztáni és pakisztáni szárnyának vezetõjével egy kelet-afganisztáni tartományban.
KABUL, 09:28

Egy drón légicsapással végzett az Iszlám Állam afganisztáni és pakisztáni szárnyának vezetőjével egy kelet-afganisztáni tartományban.

Megerősíthetem, hogy az ISIS horászáni vezetője, Háfiz Szaed Hán parancsnokaival és harcosaival együtt dróntámadásban meghalt az afganisztáni Nangarhar tartomány Kot körzetében július 26-án."

— mondta a Reuters hírügynökségnek Omar Zahilval nagykövet.

"Horászánnak" nevezik az Iszlám Állam tagjai az afganisztáni és pakisztáni területeket is magába foglaló térséget, ahol tevékenykednek.

Az amerikai hadsereg kabuli szóvivője azt közölte, hogy nem tudja megerősíteni a jelentést, de vizsgálatot folytatnak az ügyben.

Háfiz Szaed Hán korábban a közel-keleti Iszlám Államnak hűséget esküdött pakisztáni tálib csoport tagja volt. Haláláról már előzőleg is jelentek meg értesülések, de ezeket mindeddig nem erősítették meg. Ha bebizonyosodik a dzsihadista vezető halálhíre, ez csapást jelent az Iszlám Állam terjeszkedésére csakúgy, mint a szélsőséges iszlamista szervezet afganisztáni és pakisztáni szárnyára.

Ez lenne a második eset néhány hónapon belül, hogy az Egyesült Államoknak sikerül egy magas rangú iszlamista vezetővel végeznie. Májusban egy amerikai drón megölte Pakisztánban Ahtár Manszúrt, az afganisztáni tálibok vezetőjét. Az Iszlám Állam és egy pakisztáni tálib csoport vállalta magára a héten a pakisztáni Kvetta kórháza elleni támadás elkövetését. A robbantásban legalább 74 ember meghalt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére