Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme, a tömeggyilkosok legkedveltebb fegyvere

Sümeghi Lóránt

2016.06.14. 10:58

Több ízben felmerült már az a dilemma az Egyesült Államokban, hogy miért nincs betiltva a tömeggyilkosok által leggyakrabban használt, AR-15 típusú fegyver, amely az M-16-os gépkarabély családba tartozik.
ORLANDO, 10:58

Több ízben felmerült már az a dilemma az Egyesült Államokban, hogy miért nincs betiltva a tömeggyilkosok által leggyakrabban használt, AR-15 típusú fegyver, amely az M-16-os gépkarabély családba tartozik.

A legtöbb fegyverszakértő szerint semmi sem indokolja azt, hogy ez a félautomata típusú fegyver a civilek számára is elérhető legyen az amerikai fegyverboltokon keresztül. Ezzel szemben az elmúlt évtizedek legnagyobb tömegmészárlásaihoz szinte rendre ezt a típust használják az elkövetők. Nem véletlenül, ugyanis a gyártó és az amerikai hadsereg is egy véleményen van, amennyiben a lőfegyvert jellemezni kell:

ha nagy tömegeket kell gyorsan, egyszerűen és hatékonyan likvidálni, nincs ellenfele a piacon ennek a típusnak."

Így nem is olyan meglepő, hogy az orlandói dzsihádista is ezzel a szerkezettel tudott ilyen mértékű pusztítást véghez vinni, mindössze negyven perc alatt. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint egy percbe telt, amíg egy-egy orlandói áldozatnak kioltotta az életét. 

Volt már erre precedens

Azok, akik az orlandói eset után felháborodásuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán miért dobnak piacra ilyen kaliberű fegyvereket a civilek számára, valószínűleg nem most találkoztak ezzel a problémával először.

Hiszen 2012-ben, pontosan ugyanilyen AR-15-ös, félautomata fegyverrel mészároltak le 26 gyermeket a Sandy Hook általános iskolában. Az akkori tragédiát követően már akkor is felmerült a fegyverszabályozással foglalkozók körében az a kérdés, hogy miként férhetett hozzá egy huszonéves legálisan egy ilyen eszközhöz.

Ahogyan négy évvel ezelőtt sem érkezett e dilemmára kormányzati válasz, úgy most sem nagyon hallunk erre vonatkozóan érdemi reakciót. Kérdés az, hogy meddig kell még az amerikaiaknak erre várniuk?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére