Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így tüntettek Európában

Bertha László

2016.02.06. 22:08

Európa több nagyvárosában is tüntettek szombaton a szélsõjobbos Pegida mozgalom tagjai.
AMSZTERDAM

A demonstrálók Amszterdamban összecsaptak a rohamrendőrséggel is. A holland fővárosban először tartott megmozdulást a szélsőjobboldali Pegida. A tiltakozáson mindössze kétszázan jelentek meg, a rendőrök és a velük szemben felvonuló ellentüntetők száma lényegesen nagyobb volt. A két csoport tagjai egymásnak estek, emiatt a rohamrendőrök több embert őrizetbe vettek, miután sikerült szétválasztaniuk a dulakodókat.

DREZDA

A németországi Drezdában – ahonnan a mozgalom 2014-ben elindult – a rendőrség 15 ezer tiltakozóra számított, a német média mindenesetre 8 ezer fős demonstrációról adott hírt. A városban ellentüntetők is felvonultak a "Kirekesztés helyett szolidaritás" vagy "A náciknak nincs helye" feliratokkal.

CALAIS

Az észak-franciaországi Calais-ben körülbelül százötvenen gyűltek össze az iszlámellenes tüntetésen, ahol a rendőrség húsz embert őrizetbe vett.

PRÁGA

Prágában mintegy 4 ezren tiltakoztak az iszlám európai terjedése és a bevándorlás ellen, néhány százan pedig a tolerancia és a menekültek megsegítése, befogadása mellett.

VARSÓ

Varsóban több százan gyűltek össze szombaton, lengyel zászlókat lengettek és bevándorlásellenes jelszavakat skandáltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére