Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így szabadul meg Olaszország a migránsoktól

Bokor Gábor

2016.08.25. 21:28

Átküldik õket Németországba.
RÓMA, 21:28

Átküldik őket Németországba.

Ez a lépés kulcsfontosságú volt a migráció által jelentősen mértékben sújtott Olaszországnak, hisz jelenleg a gazdaságilag rendkívül instabil ország rengeteg pénzt fordít arra, hogy a javarészt Líbiából elindult migránsokat kimentse a tengerből és elszállásolja az országban. 

Matteo Renzi hónapok óta szapulja az Európai Uniót, mivel ők megfeszülve mentik az illegális bevándorlókat, addig a brüsszeli bürokraták csak a bőrfotelból támogatják a bevándorlók Európába érkezését, ám pénzt nem küldenek a helyzet orvoslására. 

Németország az elmúlt egy évben több mint egymillió illegális bevándorlót fogadott be, miután Angela Merkel egyszerűen meghívott mindenkit, hogy élvezze a németek vendégszeretetét.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter meghívta német kollégáját, Thomas de Maiziere-t a tengerparti üdülővárosba, Riminibe, hogy ott tárgyaljanak a migránskérdésről. Végül  sikeresen megállapodtak abban, hogy Olaszország a következő hónaptól migránsokat küldhet át Németországba. 

Alfano a Reppublica TV-nek elmondta, az új kitelepítési programnak köszönhetően Olaszország számos illegális bevándorlót szabadít majd rá a nyugati országokra. Továbbá kitoloncolják azokat a migránsokat is, akiket hozzájuk telepítettek át. 

Szeptembertől több száz migránst küldünk majd át Németországba, ez sokat javít majd a helyzetünkön, hisz Olaszország két komoly válsággal néz szembe jelenleg: a gazdasági nehézségekkel és az illegális migrációval. Mindkettő nagyon súlyosan érint minket." 

– fogalmazott az olasz belügyminiszter.

Helyi szinten kell orvosolni a problémát, így elsősorban arra kéne törekednünk, hogy Afrikában stabilizáljuk a helyzetet, hogy már ne tudjanak onnan szabadon áthajózni a migránsok. Sajnos nagyon nehéz együttműködni az afrikaiakkal, hisz mindent átsző náluk a korrupció, és a pénzt, amit nekik küldünk nem a migráció megfékezésére fordítják." 

– folytatta. 

Angela Merkel az utóbbi hónapokban megerősítette az ország déli részének határait, hogy azokból a tartományokból már ne tudjon olyan sok illegális bevándorló Németországba utazni, ezen pedig érthetően felhördültek az olasz politikusok.

Líbián keresztül több százezer migráns érkezik lélekvesztőkön át a mediterrán országba, ám az olaszok nincsenek olyan gazdasági helyzetben, hogy kezelni tudják a válságot, így érthető, hogy a fokozott határellenőrzés és a határzár ötletének belengetésére rövid időre megromlott a két ország kapcsolata. Az őket elválasztó Ausztria hetekkel ezelőtt megerősítette a Brenner-hágón az ellenőrzéseket, hisz az volt a migránsok egyik kedvenc útvonala észak felé. Az is szóba került, hogy fal épülhet az olasz-osztrák határon.

(Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére