Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így esküdött fel az Iszlám Államra a berlini merénylõ

Horváth József György

2016.12.23. 16:08

Az Iszlám Állam is megerõsítette: a berlini merénylõt ölték meg Olaszországban. A dzsihadista szervezet pénteken közölte, hogy az olasz rendõrség által Milánó külvárosában lelõtt férfi volt az, aki végrehajtotta Berlinben a 12 halálos és többtucatnyi sebesült áldozattal járó gázolásos merényletet.
MILÁNÓ, 16:08

Az Iszlám Állam is megerősítette: a berlini merénylőt ölték meg Olaszországban. A dzsihadista szervezet pénteken közölte, hogy az olasz rendőrség által Milánó külvárosában lelőtt férfi volt az, aki végrehajtotta Berlinben a 12 halálos és többtucatnyi sebesült áldozattal járó gázolásos merényletet.

A berlini merénylő újabb támadást követett el olasz rendőrök ellen Milánóban, és életét vesztette a tűzharcban"

- derült ki az Iszlám Állam szócsövének számító Aamák hírügynökség által kiadott közleményből, amely név szerint nem említi a támadót. A tájékoztatás néhány órával az után jelent meg, hogy az olasz hatóságok bejelentették: Milánó egyik északi külvárosában péntek hajnalban végeztek a 24 éves tunéziai Anis Amrival, a berlini merénylet fő gyanúsítottjával.

A dzsihadista szervezet kedden jelentkezett az egyik népszerű berlini karácsonyi vásáron hétfőn történt kamionos merénylet elkövetőjeként. A terrorcsoport a támadót az "Iszlám Állam harcosának" nevezte, aki a berlini művelettel tett eleget "a keresztesek koalícióját alkotó országok állampolgárainak megtámadására buzdító felhívásoknak".

Az Aamák pénteken közzétett egy videofelvételt is, amely szerint a berlini merénylő hűséget fogadott a terrorszervezet vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak, és felszólította az Iszlám Állam híveit, álljanak bosszút a muszlimokat bombázó "kereszteseken".

Azt üzenem a minden nap muszlimokat bombázó kereszteseknek... Nem hiába hullatják a vérüket a muszlimok. Olyan nemzet vagyunk, amely mögöttük áll és bosszút áll értük. Felszólítom muzulmán testvéreimet... Akik Európában tartózkodnak, öljék meg a keresztes disznókat"

- mondta a férfi.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére