Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így elõznék meg a líbiai migránsáradatot

Tóth Dalma

2016.04.26. 17:18

Az EU tart az újabb menekültáradattól. Franciaország már készen áll a Líbiai misszióra, hogy megelõzzék a bajt.
PÁRIZS, 17:18

Az EU tart az újabb menekültáradattól. Franciaország már készen áll a Líbiai misszióra, hogy megelőzzék a bajt.

Az európai országok attól tartanak, hogy az Iszlám Állam líbiai előrenyomulásával újabb migránsáradat indulhat meg a Földközi-tengeren Olaszország partjai felé. Az uniós haditengerészeti misszió Líbiai felségvizekre történő kiterjesztéséről áprilisban egyeztettek az EU-tagországok védelmi és külügyminiszterei. A hadműveletet elsősorban Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország szorgalmazta a találkozón. 

A földközi-tengeri embercsempészettel szembeni, EuNavforMed elnevezésű uniós művelet első, felderítési szakaszának megkezdését 2015. júliusában jelentették be Brüsszelben. Az EU-tagországok tavaly októberben arról döntöttek, hogy a  katonai művelet második szakasza október 7-én kezdődik, amelyet Sophiának neveztek el.

Az uniós államok mintegy hat hajója feltartóztathatja, átkutathatja és el is kobozhatja az embercsempészek hajóit, de kizárólag a nemzetközi vizeken. A művelet harmadik fázisához az ENSZ Biztonsági Tanácsának a felhatalmazására, valamint Líbia ilyen irányú kérelmére lenne szükség.

Franciaország kész segíteni a líbiai egységkormányt az ország partjainál a tengeri biztonság megteremtésében."

– mondta Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter, majd hozzátette:

már csak az kell, hogy Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök megmondja, milyen biztonsági intézkedéseket tervez, és milyen kérésekkel kíván a nemzetközi közösséghez fordulni Líbia tengeri biztonságának megteremtéséhez."

Jean-Marc Ayrault külügyminiszter április elején viszont kizárta, hogy Franciaország légicsapásokat kezdene, vagy esetleg szárazföldi erőket küldene Líbiába.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére