Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idén még a tavalyi rekordot is megdöntötte az antiszemita támadások száma Nagy-Britanniában

888.hu

2017.07.27. 11:58

2017 elsõ hat hónapjában 767 antiszemita hátterû incidens történt. 2016-ban pedig sosem látott mértékben megnövekedett a zsidóság elleni atrocitások száma. 2017-ben újabb szomorú rekord dõlt meg.
LONDON, 11:58

2017 első hat hónapjában 767 antiszemita hátterű incidens történt. 2016-ban pedig sosem látott mértékben megnövekedett a zsidóság elleni atrocitások száma. 2017-ben újabb szomorú rekord dőlt meg.

A Community Security Trust (CST) összesen 80 olyan zsidók elleni támadásról számolt be, amely során a támadók fizikai erőszakot alkalmaztak. Ezeken kívül az olyan incidenseket is számba vették, mint a szóbeli sértések, graffitik, fenyegető e-mailek, interneten keresztül való zaklatás az áldozatok zsidó származása miatt.

A Community Security Trust (CST) egy különleges jótékonysági szervezet. Közhasznúságát 1994-ben ismerte el a brit kormány, azóta együttműködnek a mindenkori kormánnyal és a rendőrséggel. A szervezet "megvédi a brit zsidóságot az antiszemitizmustól és az abból fakadó veszélyektől" – áll a szervezet honlapján. Ezen kívül nyomon követi, hogy milyen és mennyi fenyegetés éri a szigetországban élő zsidó közösségeket. A brit rendőrség információkat is megoszt a szervezettel.

Január és június között a CST-hez 767 incidensről érkezett bejelentés. Mindez azt jelenti, hogy a rekordévnek számító 2016 azonos időszakához képest 30 százalékos az emelkedés. Ez a legtöbb támadás 1984 óta, amióta az adatokat feljegyzik.

Az antiszemitizmus egyre nagyobb mértékben befolyásolja a brit zsidók életét, és a gyűlölet és a harag, ami emögött áll, egyre csak terjed"

– mondta a CST ügyvezető igazgatója, David Delew.

Az incidensek leggyakoribb formája a verbális erőszak volt a "láthatóan zsidó származásúakkal" szemben, akik a ruhájukról, iskolai egyenruhájukról, vagy más jelképek miatt voltak felismerhetőek – írja a brit Independent.

  • Az incidensek ötöde online történt.
  • Több mint 100 új, antiszemita graffiti jelent meg a falakon országszerte, ezek között néhány horogkereszt is.
  • Több mint 50 támadás történt zsidó származású brit polgárok tulajdona ellen, például számos esetben dobták be az ablakukat kővel vagy téglával.
  • 80 esetben történt fizikai atrocitás és 56 esetben az elkövető komoly fenyegetést intézett a zsidó közösség valamely tagja ellen, származása miatt – fegyverrel, késsel, baseballütővel a kezében.

Az esetek háromnegyede Londonban és Manchesterben történt. Az adatokat összesen 64 városban gyűjtötték.

A tendenciára válaszul a brit belügyminiszter utasításba adta a rendőröknek, hogy vegyék komolyabban a hasonló bűncselekményeket, és ennek megfelelően szigorítottak a büntetéseken is. A kormány még akciótervet is kidolgozott a hasonló esetek megelőzésére és kezelésére. A különböző intézkedések összesen 13,4 millió fontba kerültek.

A közelmúltban már beszámoltunk róla, hogy kétségbeejtő szintet ért el az antiszemitizmus a briteknél. A Mozgalom az Antiszemitizmus Ellen (CAA) nevezetű önkéntes szervezet kimutatásai sötét képet festenek a brit zsidóság helyzetéről. A jelentésükből kiderül, hogy 2016-ban 1078 zsidók elleni támadás történt az országban. 2015-ben ez a szám 938, egy évvel korábban pedig 746 volt. A szomorú rekord idén is meg fog dőlni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére