Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ideggáz-támadástól tartanak a franciák

888.hu

2015.11.17. 17:14

Franciaországban felkészültek egy újabb terrortámadás lehetõségére.
PÁRIZS, 16:55

A francia kormány engedélyezte, hogy az orvosi létesítményekbe ideggáz támadás esetén használatos ellenszert osszanak szét, ugyanis feltételezéseik szerint a terroristák rendelkezhetnek harci gázzal és az elmúlt napok eseményeinek fényében tartanak attól, hogy be is vethetik azt.

Egy november 15-i közleményében a francia egészségügyi és társadalmi kapcsolatokért felelős minisztériuma engedélyezte antropin szulfát injekciók szétosztását a hadsereg tartalékkészleteiből. 

A közlemény szerint újabb terrorista akciók miatt van az injekciók szétosztására.

Az ellenszert elérhetővé kell tenni, tekintettel a nagy mennyiségű áldozatra, amit egy ideggáz támadás okozhat – írja a közlemény.

A harci gázok a vegyi fegyverek közé tartoznak, és a mérgező harci anyagoknak az élő szervezetre gyakorolt káros hatásán alapulnak.
A vegyi fegyverek általában légzés útján, vagy bőr- és nyálkahártyán keresztül jutnak a szervezetbe. Ritkább a táplálékot (étel, ital) felhasználó vegyi fegyverek használata.

A minisztériumi közlemény említést tesz arról is, hogy Franciaországban decemberben klímacsúcsot rendeznek, amin 120 ország vezetője fog részt venni, ami tovább növeli a szükségességét egy ilyen lépésnek.

(The FinancialTimes)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére