Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Houellebecq: a politikusok tehetnek mindenrõl

2015.11.20. 18:25

WASHINGTON, 18:25

Az elmúlt évtizedek egymást követő kormányai felelősek a helyzetért, amely a párizsi terrortámadásokat lehetővé tette.

Õk tehetnek a biztonsági erők meggyengítéséért, ezt a felelősséget pedig előbb vagy utóbb meg kell majd vizsgálni, valamint el kell mozdulni a közvetlen demokrácia felé.

Ezeket a sorokat Michel Houellebecq, a világszerte hatalmas feltűnést keltett, az arabok franciaországi térhódításáról szóló Behódolás című regény francia szerzője írta a The New York Times oldalán.

Az író szerint Franciaország ki fog tartani, a franciák ki fognak tartani, mert nincs más út és mert az ember mindenhez hozzászokik, így a terrortámadásokhoz is:

 

nincs emberi erő, még a félelem sem, amely erősebb a megszokásnál.”

Houellebecq szerint az általános hiedelemmel ellentétben a franciák meglehetősen könnyen kezelhetők, elég könnyen kormányozhatók.

 

De nem teljesen idióták. Fő hibájuk ehelyett egyfajta feledékeny könnyelműség, ami szükségessé teszi, hogy időről időre felrázzák a memóriájukat.”

 

Az író keményen kritizálta Francios Hollande elnököt és Manuel Valls kormányfőt is:

 

vannak olyan emberek, a politika emberei, akik felelősek azért a szerencsétlen helyzetért, amelyben ma találtuk magunkat, és előbb vagy utóbb a felelősségüket meg kell majd vizsgálni. Nem valószínű, hogy az a jelentéktelen opportunista, akit az államfőnknek tartanak vagy az a született degenerált, aki a miniszterelnök szerepét játssza, vagy akár 'az ellenzék csillagai' úgy fognak kikerülni ebből a vizsgálatból, hogy bármennyivel is fényesebbnek tűnjenek."

A szerző végül feltette a kérdést, hogy pontosan ki volt az, aki annyira legyengítette a rendőrség képességeit, hogy az már lassan képtelen ellátni a feladatát. De arra is kitért, hogy pontosan ki is véste az emberek fejébe éveken át azt az elképzelést, hogy a határ régies abszurditás, a bűn és az avas nacionalizmus bizonyítéka.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére