Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollande: a terrorizmust dicsõítõ csoportokat fel fogjuk oszlatni

888.hu

2015.11.18. 18:23

A francia elnök azt is elmondta, hogy minden rendõrt felfegyvereznek.
Párizs, 18:20

Francois Hollande francia államfő szerdán arra kérte a franciákat: "ne engedjenek a befelé fordulás, a félelem, a túlzások kísértésének" a 129 áldozatot követelő múlt heti párizsi merényletek ellenére sem.

A Saint-Denisben elindított rendőrségi művelet megerősítette, hogy háborúban állunk, a terrorizmus elleni háborúban, amely maga döntött arról, hogy háborút indít ellenünk"

– fogalmazott az államfő a francia önkormányzati vezetők kongresszusán elmondott beszédében Párizsban.

Az Iszlám Állam a terror által, saját gyilkosságai által szeretné a gyanúsítgatás, a megbélyegzés, a megosztás mérgét csepegtetni"

– hívta fel a figyelmet a francia elnök.

Az államfő azt is közölte:

az országos rendőrség és a csendőrség alkalmazottain kívül az önkormányzati alkalmazásban álló rendőröket is fel fogják szerelni fegyverrel.
A 3900 önkormányzati rendőrnek jelenleg nincs fegyvere.

A terrorizmust dicsőítő csoportokat és helyeket fel fogják oszlatni a rendkívüli állapot keretében, mégpedig azzal a törvényjavaslattal, amelyet a szerda reggeli kormányülésen vitattak meg – jelezte a köztársasági elnök.

Ha egyes emberek a terrorizmus dicsőítését folytatják bizonyos helyeken, egyesületekben vagy csoportokban, a ma reggel bemutatott törvényjavaslattal ezek feloszlathatók. Azonnal fel fogjuk őket oszlatni"

– hangsúlyozta Francois Hollande.

A francia elnök hangsúlyozta, hogy a merényleteket követően a társadalmi kohézió a legjobb válasz, ennek kifejezése pedig a nemzeti egység. Hozzátette: hajthatatlannak kell lennünk a gyűlölet minden formájával szemben. Semmilyen idegengyűlölő, antiszemita, muszlimellenes tettet nem tűrünk meg.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére