Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hofer: Orbán Viktor megvédte az EU schengeni határát

Tóth Dalma

2016.11.22. 12:58

Az osztrák elnökválasztás második fordulóját december 4-én ismétlik meg. A voksokért Alexander Van der Bellen a zöldek független jelöltje és Norbert Hofer szabadságpárti jelölt verseng. Ha Hofer nyer, akkor megerõsítené az osztrák-magyar kapcsolatokat, ezért már egy magánjellegû találkozóra is sort kerített Orbán Viktorral.
BÉCS, 12:58

Az osztrák elnökválasztás második fordulóját december 4-én ismétlik meg. A voksokért Alexander Van der Bellen a zöldek független jelöltje és Norbert Hofer szabadságpárti jelölt verseng. Ha Hofer nyer, akkor megerősítené az osztrák-magyar kapcsolatokat, ezért már Orbán Viktorral egy magánjellegű találkozóra is sort kerített.

Hofer nagyra értékeli azt, amit Angela Merkel korábban tett a német gazdaságért, de szerinte a német kancellár súlyos károkat okozott más országoknak menekültpolitikájával. Orbán Viktorral viszont egyetért a kerítésépítésben. Hofer szerint a magyar miniszterelnök csak Schengen határait védte, amire egyébként szerződés is kötelezi – olvasható a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Hofer hozzátette, hogy rendszeresen egyeztet a bécsi magyar nagykövettel, de más magyar politikusokkal csak alkalmanként találkozik.

Amikor Gyöngyösi Márton, a Jobbik külpolitikai szakpolitikusa gratuláló levelet írt neki az első forduló megnyerése után, Hofer elhatárolódott a Jobbiktól. Hozzátette erre azért került sor, mert a Jobbik szélsőséges nézeteket képvisel, amivel személy szerint nem tud azonosulni.

Hofer szólt az USA-ban lezajlott elnökválasztásról is. Szerinte nehéz elvárásokat támasztanak az amerikai elnökkel szemben, de reméli, hogy jobb viszonyt fog ápolni Európa és Amerika is Oroszországgal. Ahhoz, hogy ezt elősegítse, Hofer egy Trump-Putyin csúcstalálkozót szervezne Bécsben. Ausztria mindig is semleges volt, ami az EU-tagságának köszönhetően egyre nehezebb tud megőrizni, mivel az Unió által Oroszországgal szemben hozott gazdasági szankciókat az osztrákoknak is be kell tartaniuk. Hofer ezzel kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy a jövőben Ausztria továbbra is katonailag semleges marad.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére