Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: Macron nyerte az elsõ fordulót

Nagy Gábor

2017.04.24. 06:58

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron végzett az elsõ helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás elsõ fordulójában.
PÁRIZS, 06:58

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás első fordulójában.

A konzervatív Francois Fillon 19,91 százalékkal a harmadik, míg Jean-Luc Mélenchon radikális baloldali jelölt a voksok 19,64 százalékával a negyedik helyet szerezte meg.

Macron vasárnap este kijelentette, hogy a francia hazafiak elnöke akar lenni, nemzeti egységet sürgetett, de beszédében előhúzta a nacionalista kártyát is. Kifejtette azt, hogy a lehető legszélesebb támogatást akarja megszerezni a második fordulóra (május 7.).

A hírügynökségek kiemelték, hogy jelentős eredményt könyvelhet el a Nemzeti Front is, mivel soha ennyi szavazatot (6,9 millió) nem kapott a párt egy elnökválasztáson, mint most.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére