Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: deportálják az oroszok egy részét

Sümeghi Lóránt

2016.06.14. 13:28

Összesen huszonkilenc orosz szurkolót fognak deportálni a franciák, miután több ízben is erõszakos összecsapásokban vettek részt az Eb-n.
NIZZA, 13:28

Összesen huszonkilenc orosz szurkolót fognak deportálni a franciák, miután több ízben is erőszakos összecsapásokban vettek részt az Eb-n. 

Miután több esetben is brutális agresszióról tettek tanúbizonyságot az orosz futballhuligánok a franciaországi Európa-bajnokságon, a rendőrség egy részük deportálása mellett döntött. A hatósági bejelentést a kormány is megerősítette.

A BBC értesülései szerint mindeközben kizárták Oroszországot az Európa-bajnokságról, azonban egyelőre a döntést felfüggesztették. Továbbá egy 150 ezer eurós bírságot is kaptak a rendbontások következményeként.

Sajtóértesülések szerint több orosz huligán olyan harcászati előképzettséggel is rendelkezett, amely meghaladja a mindennapi civil szurkolók rendbontással kapcsolatos magatartási formáját. Azonban messzemenő következtetéseket még egyetlen hivatalos forrás sem kívánt ebből levonni.

Az orosz szurkolók brutalitásával kapcsolatban az orosz parlament elnökhelyettese is megszólalt - azonban a világ józanabb felével ellentétben -, tovább biztatta az erőszakos rendbontókat, és kitartást kívánt nekik a franciaországi verekedések kapcsán.

Az RT legfrissebb értesülései szerint nem sokkal ezelőtt egy 50 fős orosz szurkolói buszt állítottak meg a francia hatóságok Lille-től nem messze. Meg nem erősített információk szerint őket is deportálással fenyegetik, miközben alaposan átvizsgálják csomagjaikat és járművüket.

Franciaországban összesen több mint ötvenen sérültek meg a péntek óta tartó események során, közülük többen rendkívül súlyosan. Egy angol szurkolót újra kellett éleszteni, továbbá akad olyan is, aki jelenleg kómában fekszik egy párizsi kórházban.

(AFP, RT)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére