Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfõtõl beindul a migránscserebere

Bertha László

2016.03.31. 22:48

Az elõzetes terveknek megfelelõen jövõ hétfõn megkezdõdik az EU és Törökország között létrejött migrációs egyezmény végrehajtása - mondta a török miniszterelnök, Ahmet Davutoglu.
ANKARA, 22:48

Az előzetes terveknek megfelelően jövő hétfőn megkezdődik az EU és Törökország között létrejött migrációs egyezmény végrehajtása – mondta a török miniszterelnök, Ahmet Davutoglu.

A török miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az egyezmény következtében nem fog emelkedni a migránsok száma Törökországban, hiszen az EU-ból török területre küldöttekért cserében az unió szír migránsokat fogad be Törökországból. Ahmet Davutoglu szerint

ezentúl értelmetlenné válik az, hogy az Európába vágyó emberek az Égei-tengerre szálljanak és életükkel fizessenek ezért."

Az EU és Törökország március 18-án állapodott meg a Törökországból az EU felé irányuló illegális migráció visszaszorítását célzó közös intézkedésekről. Az EU-török megállapodás része az is, hogy az EU-nak minden egyes Törökországba visszafogadott szíriai állampolgárért cserében be kell fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból. Ebben azok élveznek elsőbbséget, akik korábban nem próbáltak meg illegális úton eljutni a kontinensre. Ezzel azt akarják elérni, hogy a szíriai migránsok számára ne legyen vonzó az embercsempészek hajóinak igénybe vétele.

(MTI, AP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére