Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha a fehéreket szidja valaki, az nem számít diszkriminációnak

Tóth Dalma

2017.07.06. 16:28

A fokvárosi bíróság szerint nem számít rasszistának és nem tartozik a gyûlöletbeszéd kategóriájába sem az a mûvészeti alkotás, amire az van írva, hogy "Bassz888k meg a fehérek!".
FOKVÁROS, 16:28

A fokvárosi bíróság szerint nem számít rasszistának és nem tartozik a gyűlöletbeszéd kategóriájába sem az a művészeti alkotás, amire az van írva, hogy "Bassz888k meg a fehérek!".

A bíróság szerint a művészeti alkotás a társadalom egyik problémája világít rá, azaz a fehérek dominanciájára – írja az RT. A képre nagybetűkkel írták rá, hogy "Fuck White People", elhelyeztek mellé ugyanezzel a felirattal egy széket és egy aranycipőt is. A remekművet a Dél-Afrikai Iziko Nemzeti Galériában állították ki.

Az alkotást a Fokvárosi Egyetem egyik diákja, Dean Hutton készítette, aki szintén fehér bőrszínnel rendelkezik. 

Az Esélyegyenlőségi Bíróság szerint a műalkotás egyfajta lázadás a dél-afrikai társadalmi struktúra ellen, és nem a fehér emberek ellen irányul.

Ez a döntés egy mérföldkőnek számít. Kiállt a szólásszabadság és a művészi szabadság mellett is"

– jelentette ki a döntés kapcsán a galéria ügyvédje, Jeremy Klerck.

Az afrikai országban a feketék egyre növekvő számának ellensúlyozására az 1940-es évektől olyan törvényeket hoztak, amelyek háttérbe szorították a feketéket. Az apartheid rendszer végül az 1990-es évek elején összeomlott és az 1994-es választásokon már a feketék is részt vehettek.

A Dél-afrikai Köztársaságban egy egyedülálló "szivárványnemzet" alakult ki az országban élő afrikaiak, ázsiaiak és európaiak keveredésének köszönhetően.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére