Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görögország nem bír a bevándorlókkal

Bertha László

2016.01.24. 09:28

Görögország segítséget kér a Frontextõl, hogy visszaküldhesse Törökországba azokat a migránsokat, akik nem jogosultak a menekültstátuszra.
ATHÉN, 09:28

Görögország segítséget kér az uniós határőrizeti ügynökségtől, a Frontextől, hogy visszaküldhesse Törökországba azokat a migránsokat, akik nem jogosultak a menekültstátuszra – közölte Nikosz Kociasz görög külügyminiszter.

Kociasz szerint ehhez minimum száz vízi járműre lenne szükség, jelenleg a Frontex mindössze 15 hajóval segíti a görög parti őrség munkáját. Mindeközben pedig azért tüntetnek a görög-török szárazföldi határnál, hogy Athén könnyítse meg a bevándorlók belépését Törökországból. A tiltakozók azt skandálták, hogy a kerítés miatt fulladnak a tengerbe a migránsok.

Életbevágó, hogy a kerítést lebontsák. A kerítés kényszeríti rá a menekülőket, hogy az Égei-tengeren kíséreljék meg az átkelést.”

– mondta az egyik aktivista.

A nagyjából 200 kilométeres görög-török határ túlnyomó részén az Évrorsz folyó képez természetes határt, a 12,5 kilométeres szárazföldi határon jelenleg kerítés állja útját a bevándorlóknak, melyet rendőrök és a katonák védenek.

Ebben a hónapban legkevesebb 60 migráns fulladt a tengerbe. Az Orvosok Határok Nélkül helyi szervezete szerint törvény határátkelőre lenne szükség a szárazföldön, a görög kormány szerint ott viszont nem lenne megoldható a migránsok tömeges ellenőrzése:

a szárazföldi határ 12,5 kilométeres szakaszán a problémát megoldottuk. Az átlépések száma zéró."

– közölte az egyik rendőrezredes, aki hozzátette, hogy a rendőri és politikai vezetés utasításait hajtják végre, s amíg ez nem változik, addig marad is a határzár.

Görögország továbbra is nehéz gazdasági helyzetben van, melyet tovább tetéz a társadalmi elégedetlenség is. Több szakszervezet is sztrájkot hirdetett meg az utóbbi napokban.

(Yahoo News, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére