Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görög választások: megvannak az elsõ Exit-Poll eredmények

2015.09.20. 15:52

Athén: 20:18

23 százalékos feldolgozottságnál így mutatott az eredmény:

Athén: 15:45

Athén, 18:00

 

 

Athén: 15:45

A The Guardian értesülése szerint a mai közvélemény-kutatás alapján a Sziriza és az Új Demokrácia 27-27 százalékkal fej fej mellett haladnak. Õket követi 6,7 százalékkal a szélsőjobb Arany Hajnal.

Az Új Demokrácia párthoz közel álló forrásunk így értékelte a helyzetet 16:40-kor: a részvételi arány 50 százalék körül mozog, ami azt jelenti, hogy a Sziriza egy kicsit esni, és a Görög Kommunista Párt pedig emelkedni fog  (legfeljebb 6-7 százalékra). Most úgy látjuk, hogy az Új Demokrácia is még növekedhet, a meccs mindenképpen nagyon szoros lesz.

A parlamenti küszöb Görögországban 3 százalék, ami azt jelenti, hogy a kommunisták és az Arany Hajnal is jó eséllyel bekerül.

Görögország mostanában több politikai rekordot is megdöntött az Európai Unión belül. Hat év alatt öt választást rendeztek, és az elmúlt tíz évben több miniszterelnöke volt az országnak, mint bármelyik más EU tagállamnak.

Egy évtized alatt hét miniszterelnök váltotta egymást.

A mai parlamenti választás részvételi aránya is rekordokat döntöget. Görögországban nagyon rég nem volt ilyen magas (több mint 40 százalék) az urnáktól távol maradók aránya. A görögök elvesztették a hitüket a politikusaikban. Ciprasz augusztusi lemondásával a bizonytalan szavazókat szerette volna megfogni, de úgy látszik a bizonytalanok nagy része inkább otthon marad a mai napon. A választási hajrá nagyon szorosnak ígérkezik.

A görög választásokra amúgy egyértelműen a  távolmaradás jellemző, pörögnek a tweetek az ürességtől kongó urnákról.

Az urnák 19 órakor zárnak, végleges eredmény 21 órára várható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére