Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfoghatatlanul sok pénzt kerestek a csempészek a migránsokon

Horváth József György

2016.05.17. 21:18

Hallottátok már azt a viccet, hogy ha sok pénzt akarsz, cigi helyett embert csempéssz? Sajnos 2015 bebizonyította, hogy ez nem vicc, az embercsempészet jelenleg a világon az egyik legnagyobb illegális biznisz.

Az Europol legújabb jelentése szerint, az Európába érkező migránsok 90%-a embercsempészek segítségével érkezik a kontinensre. Az európai rendőrségi együttműködési szervezet adatai szerint a tavalyi évben érkezett nagyjából egymillió ember 5-6 milliárd dollárnyi összeget, azaz több mint 1500 milliárd forintnyi készpénzt hagytak a bűnözőknél.

Az illegális-bevándorlók átlagosan 3200-6500 dollárt fizetnek egy útért, a legdrágább út a tengeren át vezető szakasz, igaz itt is csak egy egyszerű gumicsónakot biztosít a bűnözőszervezet.

Tovább fokozódhat a migránsok nyomása, felmérések szerint közel egymillióan várnak arra Líbiában, hogy átjussanak a tengeren.

Szakértők szerint a határvédelem megerősítésével új lehetőségek után néznek mind a migránsok, mind a csempészek, így a legújabb trend a hamis iratokkal, légi úton kell számolni a bevándorlókkal.

A jelentést készítő szakemberek szerint nincs egyértelmű kapcsolat a migráció és a terrorizmus között, de egyértelműen megnőzz a lehetősége annak, hogy a terrorszervezetek által kiképzett terroristákat, ily módon akarják Európába juttatni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére