Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyverkezõ szélsõbalosokat tartóztatott le a német rendõrség - a G20-csúcsra készültek

888.hu

2017.07.04. 15:58

A rendõrség rostocki szélsõbalosokon ütött rajta. A razzia során egy "fegyverraktárra" bukkantak, többek között késeket, vegyi anyagokat, éghetõ anyagokat foglaltak le két szélsõséges férfi otthonában.
ROSTOCK, 15:58

A rendőrség rostocki szélsőbalosokon ütött rajta. A razzia során egy "fegyverraktárra" bukkantak, többek között késeket, vegyi anyagokat, éghető anyagokat foglaltak le két szélsőséges férfi otthonában.

A rendőrök egy lakóházat és egy garázst fésültek át, amely egy 26 és egy 30 éves férfi tulajdonában voltak. Számos fegyvert és komoly sérülések okozására alkalmas eszközt találtak náluk, a hatóság szerint ezeket a rendőrök ellen akarták használni a hétvégén rendezett G20-csúcstalálkozó alkalmával – írja a Die Welt.

A razzia során rengeteg kés és gumibot került elő, emellett baseballütőket, illegális tűzijátékot is találtak a két férfinél. A hatóságok gyúlékony anyagokat is találtak üvegekbe töltve, amelyeket vélhetően a rendőrökre akartak dobni. Gázmaszkok és egyéb, ismeretlen vegyületeket tartalmazó palackok is előkerültek.

Mindkét személyt őrizetbe vették a razzia során, ám a fiatalabb, 26 éves férfit a rendőrök elengedték. A társát csak a csúcstalálkozó vége után két nappal, július 10-én engedik ki a rendőrség tájékoztatása szerint.

Az ügyészek most azt fontolgatják, hogy a két férfi ellen terrorcselekmény előkészülete miatt emeljenek-e vádat.

A német rendőrség szerint egyre több problémát okoznak a baloldali szélsőségesek Németországban. Tüntetéseiken állandó a balhé, amelyek sokszor komoly sérüléseket és anyagi károkat okoznak. Thomas Rath, a göttingeni rendőrség vezetője már tavaly szót emelt a témában, miután egy szélsőbalos tüntetésből kegyetlen összecsapás alakult ki a rendőrség és a szélsőségesek között.

Egyes városok rendszeres szélsőbalos randalírozások helyszínévé váltak, például Lipcse, ahol 2016-ban 22 esetben történt politikailag motivált erőszakos cselekmény. A legtöbbször a bevándorlásellenes AfD politikusait érték inzultusok. Az akkori egyik pártvezető, Frauke Petry autóját például ismeretlenek felgyújtották.

Berlinben egy szélsőbalos házfoglaló mozgalom okoz fejtörést a rendőröknek. Az illegális házfoglalók kilakoltatásakor elképesztő balhék szoktak lenni.

Legutóbb egy Friedel 54 nevű helyről akarták kiköltöztetni a házfoglalókat a rendőrök, Berlin Neukölln kerületében. A rendőrség a művelettel kapcsolatban azt közölte, hogy le kellett kapcsolniuk az áramot egy időre a teljes utcában, mivel a szélsőségesek áramot vezettek a kilincsekbe, így próbálva megakadályozni a kilakoltatást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére