Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Faji háború pattant ki az egyik legsanyarúbb sorsú afrikai országban

Bokor Gábor

2016.11.26. 22:28

Szörnyû harcok dúlnak a Közép-Afrikai Köztársaságban, hiszen etnikai alapon irtják egymást az emberek.
BRIA, 22:28

Szörnyű harcok dúlnak a Közép-Afrikai Köztársaságban, hiszen etnikai alapon irtják egymást az emberek. 

Rettenetes állapotok uralkodnak Afrika egyik legszegényebb és legnincstelenebb országában, a Közép-Afrikai Köztársaságban, annak is a Bria városának környékén. Még hétfőn kezdték lőni egymást a többségében fulanikból álló Közép-Afrika Reneszánszáért Népi Front (FPRC) és az Unió Közép-Afrika Békéjéért (UPC) csapatai. A népirtásban eddig a fulanik 85 emberét ölték meg. 

Az FPRC milicistái minden házat ellenőriznek Briában, civileket ölnek meg vagy rabolnak el, akiknek otthonait kifosztják. A jelentések szerint az állig felfegyverzett harcosok a kórházba is betörtek, ahol több fulani törzshöz tartozó sérült ellátását is meggátolták. 

Adama Dien, az ENSZ népirtás prevenciós tanácsadója szerint a népirtás miatt a térségből több 11 ezer ember ment már el, többségük a főváros, Bangui felé. 

Korábban a most ellenségeskedő felek szoros együttműködésben is álltak. 2013-ban a Seleka szövetség tagjaként, együtt harcoltak Francois Bozize korábbi elnök és keresztény milicája ellen.

Az a vallási háború ugyancsak rengeteg vérontással járt, és gyakorlatilag két részre, muszlim és keresztény közösségre osztotta a Közép-Afrikai Köztársaságot.

(The Guardian, Origo

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére