Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európai kvótarendszer helyett világkvótát!

Horváth József György

2015.09.29. 11:18

Szijjártó Péter javaslata az ENSZ-közgyûlésben.
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter bevándorlási világkvóták bevezetését fogja javasolni az ENSZ-ben.

 

A miniszter szombaton szólal fel az ENSZ Közgyűlés általános vitáján. Szijjártó szerint a világpolitika nagy szereplői is részesei voltak azoknak a döntéseknek, amelyek nyomán instabil térségek jöttek létre a Közel-Keleten, ezért illene, ha ők is kivennék a részüket a bevándorlási nyomás kezeléséből.

A migrációs kihívás talán a legfontosabb probléma, amely most a világ előtt áll. A mi szemszögünkből, Európából ez úgy néz ki, hogy csak Európára hárul egy nagy bevándorlási nyomás, mert körülötte instabil régiók jöttek létre, aminek nyomán könnyen elképzelhető, hogy 30-35 millióan kopogtatnak majd Európa ajtóin. Ezért mi úgy gondoljuk, hogy az lenne korrekt, úgy lenne becsületes, ha a bevándorlási nyomás kezeléséből mindenki kivenné a részét. Tehát hogyha már kvótáról beszélünk a bevándorlás esetében, akkor világkvótáról, világkontingensekről kellene beszélni. Ezt fogjuk itt felvetni az ENSZ-ben ezen a héten"

- nyilatkozott a miniszter

Szijjátó Péter a közgyűlési beszéde mellett több külföldi partnerével és üzletemberekkel is egyeztet majd. Az Egyesült Államokban tett látogatásának szintén fontos állomása Chicago, ahol újranyitja Magyarország chicagói főkonzulátusát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére