Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa-szerte felívelõben van az euszkepticizmus

888.hu

2016.06.08. 10:28

A francia szavazók 60 százaléka nem kedveli az Európai Uniót, Németországban, Spanyolországban és Hollandiában ez az arány 50 százalék. Európában egyre terjed az euroszkepticizmus.
BRÜSSZEL, 10:28

A francia szavazók 60 százaléka nem kedveli az Európai Uniót, Németországban, Spanyolországban és Hollandiában ez az arány 50 százalék. Európában egyre terjed az euroszkepticizmus.

Az elemezés az elismert amerikai think-tank, a Pew Research Centre jóvoltából látott napvilágot.

Az EU-ellenesség Görögországban 71 százalék, Nagy-Britanniában 48 százalék.

A tanulmány rámutat arra, hogy Brüsszelnek komoly kihívásokkal kell szembenézni: a gyászos eredmények a menekültválság és a pénzügyi válság rossz kezeléséből adódnak az elemzők szerint.

2004-ben még a franciák 69 százaléka és a németek 58 százaléka állt ki egyértelműen az EU mellett, ráadásul egyetlen országban sem kerültek többségbe az EU-ellenes vélemények.

A tanulmányból az is kiderült, hogy egyetlen EU-tagállamban sem élvez többséget az a vélemény, hogy több jogkört ruházzanak át az országok Brüsszelre. Emellett folyamatosan növekszik azok száma, akik egyetértenek azzal, hogy Brüsszeltől mind több jogkört kellene visszahelyezni tagállami hatáskörbe – azaz mind több kérdésben tudjanak dönteni az országok és ne Brüsszel döntsön helyettük.

A görögök 68 százaléka, a britek 65 százaléka szeretné, ha országa visszakapna bizonyos jogköröket. A svédeknél 47, a hollandoknál 44, a németeknél 43 és az olaszoknál 39 százalék ez az arány.

Érdekesség, hogy az EU tagállamok nagy többsége nem szeretné, hogy Nagy-Britannia kilépjen közösségből.

Az EU megítélése nagy változatosságot mutatott az elmúlt évek során. Jelenleg szinte senki nem lelkesedik azért, hogy Brüsszel még több hatalmat kapjon – Nagy-Britanniában ezt a szavazók 6, míg Görögországban 8 százaléka támogatja. Jelenleg a tagállamok szavazóinak negyede örülne, ha Brüsszel megtarthatná jelenlegi jogköreit"

– áll a tanulmányban.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére